Trifle με ροδάκινα

Συνταγή από chef Σάββα Μάππουρα

ΥΛΙΚΑ

Trifle με ροδάκινα

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 20 γρ. μπράντι
  • 200 γρ. ροδάκινα, κομμένα σε μικρούς
  • κύβους ( περίπου 1-2 ροδάκινα)

Μαρμελάδα

  • 300 γρ. φρούτα του δάσους
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1000 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 110 γρ. κορν φλάουρ
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • Κρέμα σαντιγί
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σπιτική βανίλια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

Γαρνίρισμα

  • 30 γρ. φιστίκια Αιγήνης,
  • χοντροαλεσμένα
  • 9 φρούτα κόκκινα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • γυάλινο μπολ με πόδι για trifle ή
  • βαθουλό γυάλινο μπολ
  • κόρνε ζαχαροπλαστικής
  • μύτες για κορνέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Trifle με ροδάκινα

Βήμα 1

Στρώστε την μισή ποσότητα από μπισκότα σαβουαγιάρ σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ και ραντίστε τα με 10 γρ μπράντι. Εν το μεταξύ συνεχίστε με την μαρμελάδα.

Μαρμελάδα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. φρούτα του δάσους, 300 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. χυμό λεμονιού και ρυθμίστε 10 λεπτά/105℃/ταχύτητα 2.

Απλώστε την μισή ποσότητα μαρμελάδας πάνω από τα σαβουαγιάρ που έχετε ραντίσει με μπράντι. Καλύψτε με 100 γρ. ροδάκινα, κομμένα σε κύβους. Μεταφέρετε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε ένα μπολ. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. γάλα, 3 αυγά, 110 γρ. κορν φλάουρ, 170 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. σπιτική βανίλια και ρυθμίστε 15 λεπτά/98℃/ταχύτητα 3,5. Απλώστε τη μισή ποσότητα πάνω απότα ροδάκινα. Καλύψτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και ραντίσετε με τα υπόλοιπα 10 γρ. μπράντι.

Προσθέστε από πάνω την υπόλοιπη μαρμελάδα που αφήσατε στην άκρη και γαρνίρετε από πάνω τα υπόλοιπα 100 γρ. ροδάκινο κομμένο σε μικρούς κύβους. Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Κρέμα σαντιγί

Βήμα 1

Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 40 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας και ρυθμίστε 9 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 500 γρ. κρέμα γάλακτος μστον κάδο και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα.

Μεταφέρετε 100 γρ. σε κόρνε ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα 400 γρ. σαντιγί για να καλύψετε το trfile.

Γαρνίρισμα

Βήμα 1

Στολίστε με την χρήση της σακούλας. Γαρνίρετε με 30 γρ. χοντροαλεσμένα φιστίκι Αιγίνης και 9 κόκκινα φρούτα.

Συμβουλές

  • Για την μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κόκκινο φρούτο θέλετε όπως φράουλες, σμέουρα, κράμπερις, ή ακόμα και κεράσι.
  • Για τους κύβους φρούτου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο σας αρέσει φρέσκο ή κομπόστο.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι