Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πέστροφα με τζίντζερ, σόγια και γλυκοπατάτα

  19/08/2021 06:30
Πέστροφα με τζίντζερ, σόγια και γλυκοπατάτα

Πέστροφα με τζίντζερ, σόγια και γλυκοπατάτα

  19/08/2021 06:30

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πέστροφες, καθαρισμένες, ολόκληρες (400 γρ. η κάθε μια)
  • 120 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 180 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια και λίγα ακόμα σε μακρόστενες λωρίδες για γαρνίρισμα (5)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες (120 γρ. περ.)
  • 250 γρ. νερό
  • 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε φέτες
  • 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μακρόστενο δοχείο
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε 2 πέστροφες ολόκληρες σε ένα μακρόστενο δοχείο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές σουσαμέλαιο, 10 γρ. τζίντζερ, 180 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Περιχύστε τις πέστροφες, απλώστε λίγη από τη μαρινάδα στην κοιλιά τους, καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Βήμα 3

Απλώστε τις φέτες από 1 κόκκινο κρεμμύδι στο βαθύ δίσκο Varoma , τοποθετήστε τις πέστροφες από πάνω και μεταφέρετε τη μαρινάδα που περίσσεψε στον κάδο.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο 250 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και βάλτε μέσα 300 γρ. γλυκοπατάτα. Κλείστε τον κάδο και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Τοποθετήστε τον ξέβαθο δίσκο από πάνω και βάλτε μέσα 200 γρ. μπρόκολο. Κλείστε με το πώμα και μαγειρέψτε στον ατμό 20-25 λεπτά/Varoma/ ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τις πέστροφες σε πιατέλα, τοποθετήστε γύρω-γύρω τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο και γαρνίρετε με λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μακρόστενες λωρίδες. Σερβίρετε ζεστό.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας