Δευτέρα 27 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πέρκα με σάλτσα ντομάτας

  18/08/2021 06:30
Πέρκα με σάλτσα ντομάτας

Πέρκα με σάλτσα ντομάτας

  18/08/2021 06:30

Μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Πέρκα

  • 4 φιλέτα πέρκας (200 γρ. το καθένα)
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

Σάλτσα

  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες,
  • κομμένες στα 4
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 200 γρ. νερό
  • 40 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. γιαούρτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέρκα

Βήμα 1

Ραντίστε τα φιλέτα πέρκας με 20 γρ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι, τυλίξτε σε ρολό, τοποθετήστε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. ντομάτες, 50 γρ. κρασί, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι και πολτοποιήστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι με το ψάρι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το ζωμό από τον κάδο σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, 100 γρ. μαγιονέζα, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 400 γρ. από το ζωμό που έχετε αφήσει στην

άκρη, 40 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 7

Προσθέστε 80 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 8

Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε. Συμβουλές Συνοδέψτε με ρύζι και την σάλτσα ντομάτας

Συμβουλές

Συνοδέψτε με ρύζι και την σάλτσα ντομάτας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας