Παγωτό βανίλιας με chocolate chips

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κρόκους αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. σπιτική ζάχαρη ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. πλήρες γάλα
  • 50 γρ. chocolate chips (σοκολατάκια κουβερτούρας)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • παγοθήκες σιλικόνης
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλοκαιρινό smoothie

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 3 κρόκους αυγών, 60 γρ. ζάχαρη, 15 γρ. ζάχαρη ή εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 50 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. πλήρες γάλα και βράστε 9 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε παγοθήκες σιλικόνης, αφήστε να κρυώσει καλά, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο τα παγάκια-παγωτό και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Ελέγξτε ότι το μείγμα είναι λείο και δεν έχουν απομείνει κομμάτια από τα παγάκια-παγωτό και τοποθετήστε το χτυπητήρι πάνω από το παγωτό. Προσθέστε 50 γρ. chocolate chips και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι