Γεμιστές πιπεριές με κόκκινες φακές

Μία νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 9 μεγάλες πιπεριές (ανάμεικτα χρώματα)
  • 850 γρ. νερό
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. καρότο, χοντροκομένο
  • 3-4 κλωνάρια κόλιανδρο, σε κομμάτια
  • 50 γρ. χυμό ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινες φακές
  • 50 γρ. ρύζι
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 80-100 γρ. αλεσμένο τυρί ένταμ
  • μοτσαρέλα (προαιρετικό)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πυρίμαχο σκεύος φούρνου
  • χαρτί κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Κόψτε το πάνω μέρος σε 8 από τις πιπεριές και καθαρίστε τους σπόρους ώστε να έχετε 8 κούπες. Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, τοποθετήστε μέσα τις κούπες απο πιπεριές και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τις ψημένες πιπεριές σε χαρτί κουζίνας και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν. Αδειάστε τον κάδο.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. ελαιόλαδο, 120 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 100 γρ. καρότο χοντροκομένο, 100 γρ. κολοκυθάκι χοντροκομένο, την υπόλοιπη 1 πιπεριά κομμένη στα 4 και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 3-4 κλωνάρια κόλιανδρο χοντροκομένο, 50 γρ. χυμό ντομάτας και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. κόκκινες φακές, 50 γρ. ρύζι, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, τα υπόλοιπα 350 γρ. νερό και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 50 γρ. λευκό κρασί και μαγειρέψτε ακόμη 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Τοποθετήστε τις άδειες κούπες από πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος φούρνου και γεμίστε με το μείγμα του κάδου. Ραντίστε με το αλεσμένο τυρί και βάλτε στο φούρνο στην ένδειξη γκριλ για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Αποφεύγοντας το τυρί γίνεται ένα ωραίο νηστίσιμο φαγητό.

Παραλλαγές

Αντικαταστήστε τις πιπεριές με ντομάτες. Σε αυτή την περίπτωση, τις ψήνετε στο βήμα 1 για μόνο 8-10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Και αντί για χυμό ντομάτας, πολτοποιήστε 50 γρ. ψίχα ντομάτας που βγάλατε από το κέντρο των ντομάτων για να φτιάξετε τις κούπες που θα γεμίσετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι