Σαλάτα με μακαρόνια, κοτόπουλο, φρούτα και καρύδια

Ανάλαφρο, δροσιστικό, εύκολο και γρήγορο μεσημεριανό.

ΥΛΙΚΑ

Μακαρόνια βίδες

  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνια βίδες

Κοτόπουλο

  • 400 γρ. νερό
  • 350 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε κύβους (3 εκ.)

Σαλάτα

  • 150 γρ. καρύδια
  • 280 γρ. ροδέλες ανανά, σε κονσέρβα, κομμένες στη μέση
  • 200 γρ. κλωνάρια σέλινο, σε κομμάτια 8 εκ.
  • 150 γρ. σταφύλια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. μήλο, σε κομμάτια
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 75 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μακαρόνια βίδες

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 500 γρ. μακαρόνια βίδες από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε με το βαθύ δίσκο Varoma, περάστε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.

Κοτόπουλο

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα 350 γρ. κοτόπουλο σε κύβους 3 εκ. και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη να κρυώσει το κοτόπουλο. Αδειάστε το νερό από τον κάδο. Ξεπλύνετε και σκουπίστε τον κάδο με χαρτί κουζίνας προτού προχωρήσετε στην εκτέλεση της σαλάτας.

Σαλάτα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καρύδια και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κλωνάρια σέλινο σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 280 γρ. ανανά σε ροδέλες κομμένες στη μέση, 150 γρ. σταφύλι κομμένο στη μέση, 200 γρ. μήλο σε κομμάτια, 50 γρ. σταφίδες και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα σερβίρίσματος, προσθέστε τα μακαρόνια που έχετε αφήσει στην άκρη, το κοτόπουλο που έχετε αφήσει στην άκρη, τα ψιλοκομμένα καρύδια που έχετε αφήσει στην άκρη και ανακατέψτε ελαφρά.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 75 γρ. μαγιονέζα, 30 γρ. μουστάρδα, 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι