Φιλετάκια χοιρινά με πατάτες και σάλτσα μουστάρδας

Υπέροχα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας και κόκκινο κρασί που συνοδεύονται από τραγανές πατάτες.

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα

  • 100 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 100 γρ. γάλα
  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1/2-1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2-1 κ.γλ. πιπέρι

Φιλετάκια

  • 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φιλετάκια πάχους 1
  • εκ.
  • 300 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 250 γρ. νερό
  • 500 γρ. πατάτες, σε φέτες πάχους 1/2 εκ.

Σάλτσα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 50 γρ. νερό
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό,
  • ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάδα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κονιάκ, 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί, 100 γρ. γάλα, 120 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους, 2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα φιλετάκια και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα φιλετάκια στους δίσκους Varoma εναλλάξ με 300 γρ. φέτες μανιταριών, αφήνοντας χώρο να διαπερνά ο ατμός. Προσθέστε στον κάδο τη μαρινάδα που έμεινε από τα φιλετάκια, 250 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στον κάδο και ζυγίστε μέσα 500 γρ. πατάτες σε φέτες πάχους 1/2 εκ.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 40 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και το καλαθάκι και αφήστε στην άκρη μέχρι να τελειώσετε τη σάλτσα.

Σάλτσα

Βήμα 1

Προσθέστε στον κάδο 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 30 γρ. διαλυμένο κορν φλάουερ σε 50 γρ. νερό και βράστε 3 λεπτά/80°C/ταχύτητα 4.

Εν τω μεταξύ, μεταφέρετε τα φιλετάκια και τις πατάτες σε μια πιατέλα.

Βήμα 2

Περιχύστε τα φιλετάκια και τις πατάτες με λίγη σάλτσα και γαρνίρετε με 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

 

Συμβουλές
Μπορείτε να κάνετε την μαρινάδα (βήμα 1) από την προηγούμενη μέρα.

 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι