Σπαγγέτι καρμπονάρα χωρίς αυγά

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. χαλλούμι σε κομμάτια

50 γρ. αναρή ξηρή, σε κομμάτια

30 γρ. τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι, σε κομμάτια

30 γρ. κρεμμύδια εσαλότ

25 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. μπέικον, σε κύβους

200 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. βούτυρο

1 /2 κ.γλ. αλάτι 2 πρέζες φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

1400 γρ. νερό

500 γρ. σπαγγέτ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

βαθουλή πιατέλα για μακαρονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. χαλλούμι σε κομμάτια, 50 γρ. αναρή ξηρή σε κομμάτια, 30 γρ. τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε 150 γρ. μπέικον σε κύβους και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 20 γρ. βούτυρο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και θερμάνετε 3 λεπτά/90°C/ταχύτητα. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και διατηρήστε ζεστό.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 1400 γρ. νερό, τα υπόλοιπα 5 γρ. ελαιόλαδο και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1

Βήμα 6

Προσθέστε 500 γρ. σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 10 λεπτά (ή όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία)/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα

Βήμα 7 

Σουρώστε τα σπαγγέτι στο Varoma και μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα για μακαρονάδες. Περιχύστε με τη σάλτσα καρμπονάρα που έχετε αφήσει στην άκρη, προσθέστε τα αλεσμένα τυριά, ανακατέψτε ελαφρά, ραντίστε με την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι και σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι