Παστίτσια

Μια νόστιμη και απλή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα και λίγα ακόμα για γαρνίρισμα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κόκκους μαστίχα
  • 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 3 ασπράδια
  • 1 πρέζα κρεμόριο (cream of tartar)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Καλύψτε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη, 2 κόκκους μαστίχα και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 4

Προσθέστε τα αλεσμένα αμύδαλα, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 3 ασπράδια, 1 πρέζα κρεμόριο και χτυπήστε 3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.5 ή μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 6

Μεταφέρετε στο μπολ με το μείγμα αμυγδάλων που έχετε αφήσει στην άκρη και αναδιπλώστε προσεχτικά με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε σε χωνί ζαχαροπλαστικής με μύτη στρογγυλή ή αστεράκι με μεγάλο άνοιγμα. Πιέζοντας το χωνί ζαχαροπλαστικής, φτιάξτε ψηλούς κώνους σε τακτά διαστήματα, στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει, αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να έχουν χώρο να απλώσουν. Αν θέλετε, τοποθετήστε ένα αμύγδαλο στη μύτη κάθε κώνου για γαρνίρισμα. Ψήστε για 20 λεπτά (160°C) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 7

Αφήστε στα ταψιά να κρυώσουν για 10 λεπτά προτού μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να σερβίρετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι