Σάββατο 4 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Φακοκεφτέδες από φακές μουτζέντρα που περίσσεψε με ντιπ γιαουρτιού

  29/11/2022 06:30
Φακοκεφτέδες από φακές μουτζέντρα που περίσσεψε με ντιπ γιαουρτιού

Φακοκεφτέδες από φακές μουτζέντρα που περίσσεψε με ντιπ γιαουρτιού

  29/11/2022 06:30

Κάτι διαφορετικό! Συνταγή από Κρίστα Θεοφανοπούλου

ΥΛΙΚΑ
Φακοκεφτέδες
  • 180 γρ. κολοκυθάκια
  • 100 γρ. καρότο
  • 100 γρ. ψωμί
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. φακές μουτζέντρα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το πανάρισμα
  • 50 γρ. καπήρα, για το πανάρισμα λάδι για το τηγάνισμα

Ντιπ γιαουρτιού

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 180 γρ. κολοκυθάκια, 100 γρ. καρότο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ψωμί και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο το κολοκυθάκι και το καρότο που αφήσατε στην άκρη, 1 αυγό, 400 γρ. φακές μουτζέντρα, 1 κουταλιά μουστάρδα, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αλεύρι, 50 γρ. καπήρα και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε στον ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ χτυπήστε 1 αυγό και σε ένα άλλο μπολ βάλτε λίγο αλεύρι. Με λαδωμένα χέρια, σχηματίστε μικρές μπαλίτσες με το μείγμα και βάλτε τις μέσα στο μπολ με το αυγό, και στη συνέχεια στο μπολ με το αλεύρι κυλώντας τις ελαφρά για να κολλήσει.

Βήμα 6

Ζεστάνετε λίγο λάδι μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τους φακοκεφτέδες για 4-6 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.

Ντιπ Γιαουρτιού

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2 κουταλιές γιαούρτι, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού, 1 πρέζα μπούκοβο, 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα, 1 πρέζα αλάτι και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με τους φακοκεφτέδες.

Συμβουλή

Το μείγμα δεν είναι τόσο σφικτό όσο οι κανονικοί κεφτέδες, για αυτό θα πρέπει να διορθώσετε το σχήμα μετά το βούτηγμα στο αυγό.

Παραλλαγή

Αντί στρογγυλούς φακοκεφτέδες, πλάστε σε μακρόστενο σχήμα και σερβίρετε σε τορτίλια με ντομάτα, μαρούλι και το ντιπ γιαουρτιού

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας