Μηνύματα εντός κι εκτός στέλνει ο Καρογιάν-«Η ΔΗΠΑ δεν κλίνει πουθενά»

«Η Δημοκρατική Παράταξη δεν κλίνει πουθενά και αυτά που διαδίδονται από δω κι από κει τουλάχιστον δεν με εκπροσωπούν. Εγώ έχω υπομονή». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός του κόμματός του, στο οποίο, όπως φαίνεται, διαμορφώνονται συγκεκριμένες τάσεις αναφορικά με τις Προεδρικές Εκλογές. Προανήγγειλε, ταυτόχρονα, την έναρξη επαφών με υποψηφίους, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας, δεδομένου ότι έφτασε στο τέλος της η προσπάθειά του για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Διευκρίνισε ότι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η παράταξη θα προγραμματίσει την αμέσως επόμενη περίοδο δράσεις και δραστηριότητες, «και θα προσπαθήσουμε να δούμε κατά πόσον μπορεί να υπάρξει επιλογή που να βρίσκεται πιο κοντά και στις προσεγγίσεις μας και στη φιλοσοφία μας και να έχει πειστήρια ότι μπορεί πραγματικά με έναν νούσιμο, συναινετικό τρόπο να πάρουμε την χώρα πιο μπροστά».

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να ακούσουμε. Να δούμε ποιες είναι οι θέσεις, ποιοι είναι οι προσανατολισμοί, ποιο είναι το όραμα και ποια είναι τα εχέγγυα ότι αυτά τα οποία λέγονται θα μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη και θα κρίνουμε στο τέλος. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την πιο κοντινή στις προσεγγίσεις μας, στη φιλοσοφία μας, στις προτάσεις μας λύση. Επομένως, έχουμε ακόμη κάποιο δρόμο που πρέπει να διανύσουμε. Άλλοι ενδεχομένως να τοποθετηθούν».

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει διευθετήσει συναντήσεις με υποψηφίους, ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στην πρόσφατη άτυπη συνάντησή του με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατά την οποία, όπως είπε, του εξήγησε το σκεπτικό της υποψηφιότητάς του και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσημη συνάντηση. Επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρότασής του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, είχε επαφές και με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τις οποίες, όπως ανέφερε, έγινε ουσιαστική συζήτηση.

 «Θα δούμε και τον κ. Χριστοδουλίδη. Θα μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσω ποιες είναι οι σκέψεις του, οι θέσεις του», δήλωσε. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ανέφερε πως μίλησε ή θα μιλήσει με όλους, πλην του Γιώργου Κολοκασίδη που δεν ζητήθηκε συνάντηση.

«Η ΔΗΠΑ έχει υπομονή και θέλει να εξαντλήσει όλα τα λογικά περιθώρια», τόνισε, προσθέτοντας ότι «μας ενδιαφέρει ποιες είναι οι προγραμματικές θέσεις των υποψηφίων, ποιο είναι το όραμα και πόσο κοντά είναι προς τις προσεγγίσεις, τη φιλοσοφία και τις θέσεις μας και αυτό που θέλουμε η Κύπρος τα επόμενα χρόνια να είναι, όχι θεωρητικά κατασκευάσματα».

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσον οι αποφάσεις των άλλων κομμάτων θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του δικού του, ο κ. Καρογιάν παρουσιάστηκε αρνητικός, λέγοντας ότι «το κάθε κόμμα, αφού δεν έγινε κατορθωτή η προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις, είναι ελεύθερο να ζυγίσει τα δεδομένα και να πάρει τις όποιες αποφάσεις. Δεν εξαρτούμε τις αποφάσεις μας από το τι θα πράξουν ή δεν θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία