Σάββατο 21 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Ίδωμεν» απαντά ο ΔΗΣΥ στη διάψευση του ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη

  13/05/2022 19:00
«Ίδωμεν» απαντά ο ΔΗΣΥ στη διάψευση του ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη

«Ίδωμεν» απαντά ο ΔΗΣΥ στη διάψευση του ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη

  13/05/2022 19:00

Απάντηση στη διασύνδεση της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη με το ΔΗΚΟ, όπως αυτή γίνεται από τον ΔΗΣΥ τις τελευταίες ώρες, έδωσε το κόμμα, διά στόματος του βουλευτή του, Χρύση Παντελίδη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και δεν υπάρχει συμφωνία ή προσυμφωνία με τον υποψήφιο. Η απάντηση δεν φαίνεται να έπεισε, πάντως, τον ΔΗΣΥ, που επανήλθε υποδεικνύοντας πως οι επόμενες μέρες θα δείξουν. 

Με αφορμή με τις ψευδείς αναφορές του ΔΗΣΥ σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας, είπε ο κ. Παντελίδης:  

  1. Το ΔΗΚΟ δεν έχει λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το πρόσωπο που θα υποστηρίξει στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.
  2. Ουδεμία συμφωνία ή προσυμφωνία υπάρχει ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και οποιονδήποτε υποψήφιο.
  3. Οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ θα ληφθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα, μετά που θα ολοκληρωθεί ο εσωκομματικός και διακομματικός διάλογος.

Μετά τη δήλωση του κ. Παντελίδη ο ΔΗΣΥ επανήλθε, απαντώντας με λίγες λέξεις. «Οι επόμενες μέρες θα δείξουν. Ίδωμεν», ήταν η μοναδική αναφορά στην απαντητική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου, ανάμεσα στα ερωτήματα που απηύθυνε προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ήταν «γιατί δεν δηλώνει ευθαρσώς ο κ. Χριστοδουλίδης ότι τα έχει βρει παρασκηνιακά με το ΔΗΚΟ και θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ;», «πώς μπορεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «ανεξάρτητο» και «υπεράνω κομμάτων», να είναι την ίδια ώρα στέλεχος της κυβέρνησης και της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά να τα βρίσκει ξαφνικά με το ΔΗΚΟ;» και «με ποιου την πολιτική συμφωνεί επιτέλους ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με αυτή του προέδρου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού ή με αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου και του ΔΗΚΟ;».

Οι σχετική διασύνδεση της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη με το ΔΗΚΟ, ξεκίνησε από τον ΔΗΣΥ αμέσως μετά το τέλος της εξαγγελίας του την Πέμπτη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου, να υποστηρίζει πως «ένα μόνο τον ενδιέφερε να τονίσει: ότι δεν θα ιδρύσει κόμμα, όπως προφανώς συμφώνησε με το ΔΗΚΟ». Έκτοτε, η διασύνδεση επαναλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε δημόσια παρέμβαση στελέχους του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές Εκλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας