Την Κυριακή η μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER-Πρόθεση ψήφου και σενάρια Β' γύρου

Σημαντικές εξελίξεις που σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον σε επίπεδο υποψηφίων ξεκαθάρισαν το θολό σκηνικό των προηγούμενων μηνών, έφερε ο Μάιος, αφού με τις υποψηφιότητες του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Νίκου Χριστοδουλίδη, φαίνεται να κλείνει ο κύκλος των βασικών υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές.     

Ο REPORTER σε συνεργασία με τον οργανισμό ερευνών και δημοσκοπήσεων IMR, παρουσιάζουν αυτή την Κυριακή 15 Μαΐου, τη μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, καταγράφοντας τις προθέσεις του εκλογικού σώματος, μετά τη συμπλήρωση του παζλ των υποψηφίων. Ενός παζλ στο οποίο προστέθηκαν  τις τελευταίες ημέρες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος κλείδωσε την υποψηφιότητα του στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ την περασμένη Κυριακή, καθώς επίσης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του την Πέμπτη.

Το στοίχημα για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν είναι άλλο από το να συσπειρώσει σε πρώτη φάση τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κάτι που αναμένει να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις. Στην αντίπερα όχθη στο ΑΚΕΛ αναμένουν να δουν πώς η βάση του κόμματος αλλά και ευρύτερα ο κόσμος της αριστεράς, εισέπραξε την επιλογή Μαυρογιάννη, την ώρα που ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μπαίνει με αξιοσημείωτη δυναμική, κι επίσημα στον προεκλογικό.

Με δείγμα χιλίων ατόμων, η μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER και της IMR καταγράφει το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Προεδρικές, περίπου εννέα μήνες πριν από τη διεξαγωγή τους, καθώς επίσης και την πρόθεση τους να συμμετέχουν σε αυτές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι κάρτες, τόσο για την παράσταση νίκης όσο και τα ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων, τα οποία έχουν μπροστά τους αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουν στους αριθμούς που επιδιώκουν. 

Επιπλέον, με τους βασικούς υποψηφίους να έχουν εξαγγείλει και μοναδική εκκρεμότητα τις αποφάσεις των κομμάτων του κέντρου, η δημοσκόπηση παρουσιάζει τα αποτελέσματα στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σενάρια του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών. Πώς τοποθετούνται οι πολίτες στα σενάρια Αβέρωφ-Μαυρογιάννης, Μαυρογιάννης-Χριστοδουλίδης και Χριστοδουλίδης-Αβέρωφ;

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER και της IMR την Κυριακή 15 Μαΐου. 

 

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας