Συγκλίσεις και αποκλίσεις καταγράφουν οι Οικολόγοι για τις Προεδρικές

Στις θέσεις των υποψηφίων και των άλλων πολιτικών δυνάμεων επικεντρώνεται το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σε αυτή τη φάση, στο πλαίσιο των διαδικασιών του ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Κεντρική συνήλθε την Κυριακή και  ενημερώθηκε από την Πολιτική Επιτροπή για τις συναντήσεις με αντιπροσωπείες των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ αλλά και με ανεξάρτητους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές. 

 «Αποφασίστηκε ότι το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει να διεκδικεί την Πράσινη Αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας με συγκεκριμένο περιεχόμενο, βασισμένο στις προγραμματικές θέσεις και εισηγήσεις του», αναφέρεται.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να εξουσιοδοτήσει τον Προέδρο του Κινήματος κ. Θεοπέμπτου να αποστείλει επιστολή προς τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους υποψηφίους που έχουν ζητήσει την συνεργασία των Οικολόγων στις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές, με την οποία τους ζητεί να τοποθετηθούν επί των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος, ώστε να καταγραφούν οι συγκλίσεις και οι πιθανές αποκλίσεις.

 «Οι Οικολόγοι προτάσσουν την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πράσινου, οικολογικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας που να περιλαμβάνει συγκεκριμένα σχέδια, προγράμματα και έργα που να μας οδηγούν στην Κύπρο του αύριο», τονίζεται στην ανακοίνωση.  

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος θα συνέλθει σε κατοπινό στάδιο και αναλόγως των αποτελεσμάτων και των εξελίξεων που θα προκύψουν για να εξετάσει εκ νέου τα δεδομένα. Καταληκτικά σημειώνεται, πάντως, πως στις επιλογές παραμένει η αυτόνομη πορεία προς τις Προεδρικές Εκλογές, παρόλο που αυτό το σενάριο θεωρείται ιδιαίτερα απομακρυσμένο.

 

 

Δειτε Επισης

Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ