Πώς απαντά το ΑΚΕΛ στο ενδεχόμενο υποχώρησης για Νικόλα στις Προεδρικές

Για τη συνάντηση του με το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και τις σκέψεις του ΑΚΕΛ, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023, κλήθηκε να αναφερθεί ο Στέφανος Στεφάνου.  

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χρειάζεται αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, αφού όπως είπε η διακυβέρνηση του Συναγερμού έχει προκαλέσει μία σειρά από πολύ σοβαρά αδιέξοδα σε πολύ σημαντικούς τομείς που καθορίζουν την πορεία του τόπου και του λαού.

«Για να πετύχουμε αυτή την αλλαγή, για να μεγιστοποιήσουμε τις οποίες προϋποθέσεις και πιθανότητες υπάρχουν, και υπάρχουν, για να πετύχουμε την αλλαγή. Επιδιώκουμε να έχουμε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με όλους εκείνους οι οποίοι συμμερίζονται μαζί μας, την ανάγκη που υπάρχει για να πετύχουμε την αλλαγή. Μία αλλαγή με προοδευτικούς όρους και προοδευτικό πρόσημο. Επομένως επίκειται μία νέα συνάντηση που θα έχουμε με το Δημοκρατικό Κόμμα για να συνεχίσουμε το διάλογο που έχουμε αρχίσει και ασφαλώς θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση και μετά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εδώ βρισκόμαστε τώρα».

Για το πότε θα είναι η συνάντηση με το ΔΗΚΟ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν έχει διευθετηθεί ακόμα. Σύντομα θα γίνει αυτή η συνάντηση, απλώς το κάθε κόμμα κάνει τη δική του προεργασία. Δεν έχουμε ακόμα μιλήσει με τα υπόλοιπα κόμματα, μόλις μιλήσουμε θα μπορέσουμε να τα διευθετήσουμε και θα σας ενημερώσουμε».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση εάν θα υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «αυτό θα το δούμε για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα επειδή ακόμα είμαστε στην προκαταρκτική συζήτηση στο πλαίσιο σε συναινέσεις και συγκλίσεις τις οποίες θα πρέπει να συζητήσουμε. Κάποια στιγμή θα μπουν και τα ονόματα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι στην επόμενη συνάντηση αλλά κάποια στιγμή θα μπούμε και σε αυτή τη συζήτηση. Προεδρικές εκλογές χωρίς ονόματα δεν μπορείς να κάνεις».

Παράλληλα, εάν το ΑΚΕΛ θα υποχωρήσει στο όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ ως υποψήφιου για την προεδρία, ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «αυτά έχουμε πει, είναι γνωστή η θέση του ΑΚΕΛ και από εκεί και πέρα ότι πούμε θα το συζητήσουμε πρώτα με τους εν δυνάμει συνεργάτες μας».

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ