Στα σχοινιά για τις Προεδρικές Στέφανος-Ειρήνη και στη μέση ο Παμπορίδης

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, και της βουλευτίνας των Νέων Δυνάμεων του κόμματος, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, με αφορμή τη διαφωνία της δεύτερης με τη συμπερίληψη του πρώην υπουργού, Γιώργου Παμπορίδη, στη συζήτηση για τον υποψήφιο του κόμματος για τις Προεδρικές.   

Μετά τη δημόσια διαφωνία που εξέφρασε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, το ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου. «Όλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Έχουμε διαδικασίες στο κόμμα που περιλαμβάνει και τις νέες δυνάμεις. Αυτό το πράγμα το έχουμε ξεκαθαρίσει», είπε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που η ηγεσία του κόμματος και τα στελέχη του κόμματος κάνουν υπομονή για να κάνουμε συζήτηση εντός του κόμματος, αλλά για να κάνουμε και τη συζήτηση με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνεργασία, με στόχο να πετύχουμε τον τερματισμό της διακυβέρνησης του τόπου από τον Συναγερμό και να έχουμε μιαν προοδευτική αλλαγή, αυτό καλύπτει όλους. Άρα τοις φρονίμοις ολίγα», κατέληξε.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη η Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξέφρασε τη λύπη της για το αν δυσαρέστησε τον Γενικό Γραμματέα του κόμματός της. «Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου ότι το ΑΚΕΛ θα στήριζε ένα συνειδητοποιημένο στέλεχος του ΔΗΣΥ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Δέκα ολόκληρα χρόνια σε πάνελ και Βουλή», πρόσθεσε η κα. Χαραλαμπίδου, «αντιμετώπιζα απαξιωτικές αναφορές για το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια, και από πλευράς του κ. Παμπορίδη. Εκτός αν αναιρεί σήμερα όσα έλεγε τόσα χρόνια».

Κληθείσα μάλιστα να δηλώσει τι θα πράξει σε περίπτωση που τελικά το ΑΚΕΛ στηρίξει τον Γιώργο Παμπορίδη, υπέδειξε πως, «όποιον υποψήφιο επιλέξουν θα είμαι στη μάχη. Αλλά με συναγερμικούς δεν μπορώ». 

Παρέμβαση για τις θέσεις που εξέφρασε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έκανε και ο Άριστος Δαμιανού ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Χαραλαμπίδου, ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις των Νέων Δυνάμεων, είπε πως, «δεν είμαι βέβαιος ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα άντεχε την πειθαρχία μιας Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ».

«Είναι κακό να μη σέβεσαι την διαδικασία ενός κόμματος που σε τίμησε και σε φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από μια διαδικασία που έχουν λόγο οι Νέες Δυνάμεις». Δεν θέλω να μπω σε αυτή την συζήτηση γιατί θέλω να κρατήσω ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού».

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επανήλθε στο θέμα με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Την αριστερά υπηρετώ και θα την τιμώ πάντα. Και κρίνομαι γι αυτά που λέω και όχι για αυτά που ισχυρίζονται οι άλλοι ότι λέω, γι αυτό και ανεβάζω το ηχητικό από την παρέμβαση μου στην Κατερίνα Ηλιαδη σήμερα».

«Ουδέποτε μα ουδέποτε», συνεχίζει η κα. Χαραλαμπίδου, «θεώρησα ότι μια τοποθέτηση αυτονόητη πολιτικά θα εκλαμβάνετο όπως είπε συνάδελφος  ότι "Δεν σέβομαι διαδικασία ενός κόμματος που με τίμησε ,(όντως συμφωνώ) και με φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια". Ουδέποτε πίστεψα τα δημοσιεύματα ότι ένας Συναγερμικός και μάλιστα περήφανος για την παράταξη του με απαξιωτικές αναφορές στο ΑΚΕΛ, στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , θα μπορούσε να ήταν επιλογή η να συζητείται στα συλλογικά όργανα της Αριστεράς».

«Δηλαδή αν ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ έλεγε ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ μέλος του πολιτικού γραφείου με παρόμοιες απαξιωτικές αναφορές, θα κατηγορείτο ότι δεν σέβεται την παράταξη του και παρεμβαίνει σε διαδικασίες;», διερωτήθηκε η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ. 

«Είναι το αυτονόητο, μην τρελαθούμε εντελώς. Αυτή δεν ήταν παρέμβαση σε διαδικασίες ήταν το αυτονόητο και μου υπεβλήθη προσωπικό ερώτημα και απάντησα με συνέπεια σε αυτό που έκανα από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Να υπερασπίζομαι την Αριστερά και όσους την πολεμούν και την απαξιώνουν. Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Και λυπούμαι αν δυσαρέστησα οποιονδήποτε και δη τον ΓΓ που εκτιμώ βαθύτατα», κατέληξε στην ανάρτησή της η κα. Χαραλαμπίδου.

Την προτείνει για υποψήφια η Γιολίτη

Στο μεταξύ με ανάρτηση της η τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, προτείνει ως υποψήφια του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε ανάρτηση της η κα. Γιολίτη διερωτάται πως «το ΑΚΕΛ αναζητεί υποψήφιο - γιατί όχι τη δις πρώτη σε σταυρούς προτίμησης παγκύπρια, Eιρήνη Χαραλαμπίδου, που συν τοις άλλοις διανύει τη τρίτη και τελευταία της θητεία στη Βουλή; Έστω γιατί την κρατούν εκτός κομματικών δομών; Αυτή είναι η αναγνώριση ΑΚΕΛ στα δημοφιλέστερα του στελέχη;».

Προσθέτοντας πως «εκτός αν το θέμα δεν είναι προσωπικό ή σεξιστικό και το ΑΚΕΛ διαπίστωσε πως το αφήγημα του για ‘’περισσότερο κράτος’’ δεν μπορεί να συνεχιστεί και αναζητεί ανοικτά πια δεξιό υποψήφιο». Παράλληλα, η τέως υπουργός τονίζει ότι «για να ταιριάξουν όμως κόμμα και δεξιός υποψήφιος προϋποθέτει αναδόμηση εκ βάθρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προτείνει Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές η Γιολίτη

Δειτε Επισης

Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Υποβλήθηκαν oi υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων Κερύνειας
Συναντήσεις με Υπουργούς και Υφυπουργούς στην Αθήνα είχε ο Μάριος Χαρτσιώτης
Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές
Ανέλυσε τη δράση του ΑΚΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Στεφάνου-«Ο πιο συνεπής σύμμαχος της Κύπρου η ομάδα της αριστεράς»
Ε. Φερέιρα: Προετοιμάζει την επανένωση ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής
Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών
Μ. Κεραυνός: Οι κύριοι στόχοι για οικονομία το πρώτο έτος διακυβέρνησης υλοποιήθηκαν
Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής