Έκκληση για συμμετοχή και ενότητα-Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα οι αρχηγοί

Κοινό κάλεσμα προς τους πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εξέφρασαν αφού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι αρχηγοί των κομμάτων. Την ίδια ώρα, όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αρχηγοί, αναφέρθηκαν στο ζήτημα της ενότητας, απευθύνοντας κάλεσμα προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, πως όποιος κι αν εκλεγεί, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να υπάρξει συναίνεση και ενότητα για την επόμενη ημέρα. 

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Ακρόπολης (Αγ. Ομολογητών), Κέντρο Δ’, στη Λευκωσία. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως σήμερα είναι, «ακόμα ένα πανηγύρι για τη δημοκρατία. Μέρα της Δημοκρατίας. Να καλέσω τον κόσμο μαζικά να προσέλθει στην κάλπη για να επιλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο για τη χώρα μας. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους, όποιος και αν κερδίσει να υπολογίζει στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όχι στη μοιρασιά των καρεκλών, αλλά στην ανάληψη ευθύνης για τα δύσκολα που έρχονται για τον τόπο μας. Θα είμαστε δίπλα από οποιονδήποτε εκλεγεί, γιατί πάντα για εμάς σημασία έχει η προκοπή και το μέλλον της χώρας μας».

Ερωτηθείς αν έχει συγκαλέσει νέα συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για τα όσα τεκταίνονται στο κόμμα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε: «Είχα καθορισμένη συνεδρία η ώρα 6 αύριο το απόγευμα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν με βάση το καταστατικό μας».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με τις διάφορες δηλώσεις σε σχέση με τα εσωκομματικά, ο κ. Νεοφύτου είπε: «Η δημοκρατία λειτουργεί, οι απόψεις σεβαστές και θα κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε μια δυνατή πατρίδα. Και ταπεινά το λέω. Είναι μια από τις προϋποθέσεις για μια δυνατή πατρίδα και έναν ενωμένο Δημοκρατικό Συναγερμό. Να είστε καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε η Κληρίδου-«Σε λίγες μέρες πάει σπίτι του, έχει καιρό που φθείρεται»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, συνοδευόμενος από τις θυγατέρες και τη σύζυγο του είπε πως, «άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα με το χέρι στην καρδιά και τη σκέψη στον Πενταδάκτυλο και στην κατεχόμενη πατρίδα μας, με τη σκέψη στην κοινωνία μας, τον λαό μας που περιμένει καλύτερες ημέρες. Ειδικά για τη νέα γενιά στην οποία οφείλουμε να αφήσουμε μια καλύτερη Κύπρο, να δημιουργήσουμε προοπτική, ευκαιρίες και ασφαλώς να τους δώσουμε προκοπή». 

Και πρόσθεσε: «Με αυτές τις σκέψεις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα και καλώ όλους τους πολίτες να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα. Είναι η μέρα της δημοκρατίας σήμερα. Και ασφαλώς η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους με σεβασμό ο ένας στον άλλον, με συναίνεση και κοινή προσπάθεια για να μπορέσουμε να πάρουμε τον τόπο μας μπροστά. Για εμάς πάνω από όλα είναι η Κύπρος, ο λαός μας, οι άνθρωποί της». 

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος από την πλευρά του, επίσης συνοδευόμενος από τα παιδιά και τη σύζυγο του, ανέφερε πως, «εχω ασκήσει πριν από λίγο το εκλογικό μου δικαίωμα μαζί με τη σύζυγό μου, συνοδευόμενοι από τα παιδιά μας. Καλώ όλες και όλους να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς η επόμενη ημέρα θα μας φέρει αντιμέτωπους με σημαντικές προκλήσεις στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και την άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό». 

Η επόμενη ημέρα, συνέχισε ο κ., Παπαδόπουλος, «πρέπει να μας βρει, όλες και όλους τους Κύπριους, ενωμένους στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε μια καλή επόμενη ημέρα· την ημέρα που θα μας φέρει ευημερία, μια Κύπρο ελεύθερη, σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή. Καλή ψήφο!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκνευρισμός στον ΔΗΣΥ, τα μηνύματα ενότητας και οι σκέψεις της επόμενης μέρας

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου ο οποίος ψήφισε στο χωριό του Πολιτικό, κάλεσε τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα επιλέγοντας τον καλύτερο. «Εμείς επικεντρωνόμαστε στην τρίτη Κυριακή, αφού τα προβλήματα του κόσμου παραμένουν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας», ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, κάλεσε τους πολίτες να ασκήσουν μαζικά το εκλογικό τους δικαίωμα. «Είναι πολύ σημαντικό αυτή μας η απόφαση να γίνει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και όχι με συναισθηματική φόρτιση. Από την επιλογή μας είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε σε δύσκολες εποχές. Να μην επιστρέψουμε σε παλιές εποχές, των παντοπωλείων, της αυξημένης ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων μας», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως, «σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία μας και επιλέγει και αποφασίζει ο λαός μας. Είχαμε μια μεγάλη προεκλογική εκστρατεία. Φτάνουμε όμως στο τέλος. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Είναι η ώρα των εκλογών. Ο κυπριακός λαός, όπως έχει συνηθίσει, με νηφαλιότητα, με περίσκεψη, αλλά και με ισχυρό αίσθημα ευθύνης, θα επιλέξει τον ηγέτη που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή, που θα μας οδηγήσει να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αλλά και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται».

Και πρόσθεσε: «Οι βεβαιότητες του χθες δυστυχώς δεν είναι οι βεβαιότητες και του αύριο. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στην περιοχή. Υπάρχουν μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Υπάρχουν πράγματα που δεν μάθαμε να τα αντιμετωπίζουμε. Επομένως, είναι η ώρα που χρειάζονται οι συναινέσεις, η ενότητα, οι συνθέσεις. Δεν αρκεί η γνώση του ενός ή των δύο. Χρειάζεται η σοφία των πολλών. Και είναι αυτό που καλούμαστε όλοι μας γιατί όλοι αγαπούμε αυτή την πατρίδα. Να την υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας πίσω αυτά που μας χώρισαν, αφήνοντας πίσω αυτά που μας πλήγωσαν, αφήνοντας πίσω αυτά που δεν οδήγησαν στη διασφάλιση όλων εκείνων που ανέμενε και αναμένει ο κυπριακός λαός».

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία,  συνέχισε, «όπως έχω πει και την προηγούμενη φορά που είμαστε εδώ, αύριο δεν μπορεί να υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε νικητές, ούτε ηττημένοι. Νικητής πρέπει να είναι η πατρίδα. Νικητής πρέπει να είναι η κοινωνία. Νικητής πρέπει να είναι η νέα γενιά. Ηττημένοι πρέπει να είναι όλα εκείνα που τραυμάτισαν την αξιοπρέπεια αυτού του λαού, που πλήγωσαν ή που προσπάθησαν να κουτσουρέψουν τα όνειρα της νέας γενιάς. Όλα αυτά που μας έκαναν προς στιγμής να νιώσουμε κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων. Έχουμε υποχρέωση να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να ανοίξουμε δρόμους και να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που πραγματικά αξίζει».

Κλείνοντας, κατέληξε ο κ. Καρογιάν, «θέλω να πω ότι όπως και την προηγούμενη φορά, η προσέλευση των πολιτών ήταν πολύ σημαντική. Λαοί που αγωνίζονται είναι λαοί που κερδίζουν. Τώρα ο λαός έχει τη μοίρα στα δικά του χέρια και από αυτόν εξαρτάται πως θα προοδεύσουμε και πως θα προχωρήσουμε παραπέρα. Κάνω έκκληση και αυτή τη φορά να προσέλθουμε όλοι στις κάλπες. Η μη προσέλευση, η μη συμμετοχή, δεν δίνει λύσεις. Η παρουσία και η συμμετοχή είναι αυτή που δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά να κερδίσουμε το στοίχημα του αύριο. Να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα, την προοπτική και την ανάπτυξη. Και επιπρόσθετα να ανοίξουμε νέες λεωφόρους για τη νέα γενιά. Καλή ψήφο σε όλους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για να προσέλθουν στις κάλπες. «Καλώ όλους να έρθουν να ψηφίσουν ,γιατί το σωστό είναι όλοι να συμμετέχουμε. Το δεύτερο είναι ένα κάλεσμα σε όποιον κερδίσει στις εκλογές, να δώσει σημασία στη μείωση της διαφθοράς, στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλη την τεράστια ζημιά που έγινε στο περιβάλλον και να έχουμε έννοια τους καλλιτέχνες. Έχουμε την ανάγκη να βοηθηθούν οι αδύναμοι αυτής της κοινωνίας, που έχουν εγκαταλειφθεί», κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες