Ν. Παπαδόπουλος: O Χριστοδουλίδης μπορεί να ενώσει τον κυπριακό λαό στον μέγιστο δυνατό βαθμό

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποδεδειγμένα μπορεί να ενώσει τον κυπριακό λαό στον μέγιστο δυνατό βαθμό, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του α΄ γύρου των Προεδρικών Εκλογών.   

«Σήμερα η κοινωνία των πολιτών έχει μιλήσει και έχει αγκαλιάσει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, εκφράζοντας ικανοποίηση για την πρωτιά του κ. Χριστοδουλίδη και απευθύνοντας κάλεσμα σε ενότητα, συλλογικότητα, και συνεργασία.

«Σήμερα, είχαμε το πρώτο μέρος μιας εκλογικής διαδικασίας, η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή. Εν αναμονή λοιπόν της διεξαγωγής του Β’ γύρου και με απόλυτο σεβασμό στη διαδικασία, αλλά και με σεμνότητα έναντι των πολιτών, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την πρωτιά του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η πρότασή του για ενότητα και συλλογικότητα, καθώς και η αποφασιστικότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής αποδοχής, επικροτήθηκε από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος», ανέφερε. 

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Απόψε, όπως και τους μήνες που προηγήθηκαν, αλλά και τις μέρες που θα ακολουθήσουν, απευθυνόμαστε με σεμνότητα, με ειλικρίνεια, αλλά με το βλέμμα στο μέλλον, στο σύνολο του κυπριακού λαού, από τη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε το κάλεσμά του για ενότητα, συλλογικότητα, και συνεργασία. «Θα κτίσουμε πάνω σε όσα μας ενώνουν, για μια ισχυρή οικονομία, με δημοσιονομική σταθερότητα, με στόχο την ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, με προσήλωση στον ευρωπαϊκό ρόλο της χώρας, και ασφαλώς διεκδικώντας μια λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Με το πρόσωπο που αποδεδειγμένα μπορεί να ενώσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον κυπριακό λαό, και αυτό το πρόσωπο είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης», πρόσθεσε. 

«Συνεχίζουμε την προεκλογική εκστρατεία με επιχειρήματα και όχι με αντιπαραθέσεις. Με όσα μάς ενώνουν, και όχι με όσα μάς διχάζουν. Με στόχο να δικαιώσουμε την κοινωνία στο μέλλον, και όχι να δικαιωθούμε για το παρελθόν. Για μια Κύπρο ελεύθερη, ευημερούσα, δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή. Συνεχίζουμε για την Κύπρο που αξίζει στον λαό μας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων οι οποίοι ψήφισαν ανθυποψηφίους που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο ίδιος, είπε, «ακριβώς θα πρέπει να προτάξει τις πολιτικές του προτάσεις, τα πολιτικά του μηνύματα, για να πείσει την κοινωνία έτσι ώστε να είναι ο νικητής και του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Επομένως εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθειά του με όποιον τρόπο μάς ζητήσει.»

Ο κ. Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του ευχαρίστησε «τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, αυξάνοντας μάλιστα το ποσό συμμετοχής σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2018, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές του 2021». Επίσης ευχαρίστησε τους δημόσιους λειτουργούς, τους αστυνομικούς, τους εφόρους εκλογών για το πολύωρο έργο τους, καθώς και τους εθελοντές, τις εθελόντριες και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος για την αποτελεσματική δουλειά τους. 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ