Έρευνα κατά επιτελείων υποψηφίων για παράνομα μηνύματα

Οι οδηγίες της  Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου για την παρουσία αντιπροσώπων των υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και η μη αναφώνηση των στοιχείων του εκλογέα κατά την ψηφοφορία τηρήθηκαν, δήλωσε η Επίτροπος, προσθέτοντας ότι από τη Δευτέρα το Γραφείο της θα επιληφθεί παραπόνων για αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων προς ψηφοφόρους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ, το απόγευμα της Κυριακής, είπε ότι διενεργήθηκαν και θα συνεχίσουν να διενεργούνται μέχρι το κλείσιμο των καλπών επιτόπιοι έλεγχοι σε εκλογικά κέντρα όλων των επαρχιών προκειμένου η Επίτροπος να βεβαιωθεί για την τήρηση της οδηγίας που εξέδωσε για μη αναφώνηση της ταυτότητας του εκλογέα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και της δραστηριότητας που επιτρέπεται να διεξάγουν οι εκπρόσωποι των επιτελείων των υποψηφίων εντός των εκλογικών κέντρων.

Η Επίτροπος είπε πως μέχρι τις 16:00 από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε διάφορα εκλογικά κέντρα διαπίστωσε ότι οι οδηγίες της τηρήθηκαν.

Η Επίτροπος αναφέρθηκε και στο θέμα της αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων από εκλογικά επιτελεία προς ψηφοφόρους, σημειώνοντας ότι συνεχίζουν να εισρέουν παράπονα για τέτοιου είδους μηνύματα, τα οποία θα διερευνηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σημείωσε ότι είναι επί ποδός ώστε να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Ερωτηθείσα αν είχε εικόνα αναφορικά με τον αριθμό αυτών των μηνυμάτων, είπε πως τα μηνύματα θα συγκεντρωθούν από τη Δευτέρα για να τύχουν επεξεργασίας και διερεύνησης και όταν το Γραφείο της αποκομίσει πλήρη εικόνα στα στοιχεία θα ανακοινωθούν.

Σε ερώτηση αν τα παράπονα αφορούν μηνύματα από επιτελεία συγκεκριμένων υποψηφίων η Επίτροπος ανέφερε ότι τα παράπονα αφορούν διάφορες περιπτώσεις και δεν αφορούν μόνο επιτελείο ενός υποψηφίου.

Εν κατακλείδι η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε ότι αφού συγκεντρωθούν όλα τα παράπονα θα διαχωριστούν σε αυτά που αφορούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες του Γραφείου της και σε αυτά που αφορούν το Γενικό Έφορο Εκλογών, καθώς όπως εξήγησε το Γραφείο της λαμβάνει και ερωτήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Εφόρου και για αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του θα ενημερωθεί ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε αναβρασμό τα επιτελεία-Στέλνουν παράνομα sms για κινητοποίηση

Δειτε Επισης

Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας