Για κλοπή της πρότασής του κατηγορεί ο Μαυρογιάννης τον Χριστοδουλίδη

Για νέο κρούσμα λογοκλοπής κατηγόρησε το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά την ανακοίνωση της πρότασής του για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τους διορισμούς Επιτροπών και Συμβουλίων, σημειώνοντας, μάλιστα, πως δεν είναι η πρώτη φορά ου συμβαίνει αυτό.

«Ο κύριος Χριστοδουλίδης, παραμένει συνεπής στην κακή συνήθεια της αντιγραφής, με την οποία και εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και για την οποία ουδέποτε απολογήθηκε», καταγγέλλει το επιτελείο Μαυρογιάννη, κατηγορώντας τον υποψήφιο πως καθημερινά αποδεικνύει πως «δεν γνωρίζει πως θα κυβερνήσει εάν εκλεγεί, για αυτό και καταφεύγει σε λογοκλοπές και σπασμωδικές κινήσεις». Στον αντίποδα, τονίζουν, «ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει το όραμα, το σχέδιο και τους κατάλληλους ανθρώπους, για να αναλάβει τα ηνία του κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τους διορισμούς προωθεί ο Χριστοδουλίδης με την συμβολή Αρέστη

«Είναι με μεγάλη έκπληξη που διαβάσαμε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου του Επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπου ανακοινώνεται «πρόταση για τη σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τους διορισμούς Επιτροπών και Συμβουλίων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας», ως μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής του, πρόταση την οποία «επεξεργάζεται» ο κύριος Γιώργος Αρέστη», ανέφερε το επιτελείο Μαυρογιάννη. 

Παραθέτουμε αυτούσια την πρόταση που περιλάβαμε στις 50+1 δράσεις που παρουσιάσαμε στις 23/1/23 κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Τύπου για τις 100 ημέρες της διακυβέρνησης Ανδρέα Μαυρογιάννη, προστίθεται.

«Η πρόταση αυτή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας, στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, από τις αρχές Οκτωβρίου, ως εξής: Θωρακίζουμε το Κράτος Δικαίου. Συστήνουμε Ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής κατά το πρότυπο του άρθρου 255 της συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ, που θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο στη διαδικασία διορισμών σε δημόσια αξιώματα (Ανεξάρτητοι θεσμοί, Πρόεδροι και Μέλη Ημικρατικών Οργανισμών, Επίτροποι κ.ά.), μέσω της υποβολής στον ΠτΔ καταλόγου με ονόματα, τα οποία θα έχουν ελεγχθεί αξιοκρατικά ως προς την καταλληλότητα, ανεξαρτησία κλπ. Η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να καλεί ad hoc συμμετέχοντες με ειδικές γνώσεις, ανάλογα με τους θεσμούς και τα όργανα στα οποία αφορά η διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

«Είναι λυπηρό, πολιτικός που διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας, να παρουσιάζει εν είδει είδησης ως δικές του, προτάσεις που παρουσιάστηκαν από ανθυποψήφιους του. Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Το ίδιο έπραξε και με τις προτάσεις μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αλλά και με την πρότασή μας για τη σύσταση Ενιαίου Στεγαστικού Φορέα. Ο κύριος Χριστοδουλίδης, παραμένει συνεπής στην κακή συνήθεια της αντιγραφής, με την οποία και εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και για την οποία ουδέποτε απολογήθηκε. Τέτοιες ενέργειες δεν αρμόζουν στο ήθος που εμείς θέλουμε να φέρουμε στην πολιτική ζωή του τόπου. Χωρίς να διεκδικούμε την αποκλειστικότητα οποιασδήποτε ορθής πρότασης, καταγράφουμε ότι ως στοιχείο ελάχιστης ηθικής, θα μπορούσε ο κύριος Χριστοδουλίδης απλώς να εκφράσει τη συμφωνία του με τις προτάσεις Α. Μαυρογιάννη, ως δείγμα πολιτικού πολιτισμού», τόνισε το επιτελείο Μαυρογιάννη.

«Καθημερινά ο κύριος Χριστοδουλίδης αποδεικνύει ότι, δεν γνωρίζει πως θα κυβερνήσει εάν εκλεγεί, για αυτό και καταφεύγει σε λογοκλοπές και σπασμωδικές κινήσεις. Στον αντίποδα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει το όραμα, το σχέδιο και τους κατάλληλους ανθρώπους, για να αναλάβει τα ηνία του κράτους», κατέληξε το επιτελείο Μαυρογιάννη. 

Θεωρούν ότι προηγήθηκαν

Το περιβάλλον του κ. Χριστοδουλίδη, πάντως, απορρίπτει τις κατηγορίες Μαυρογιάννη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να υπάρξει διάψευση, καθώς θεωρούν ότι είναι αυταπόδεικτο το θέμα. Όπως αναφέρουν, γίνεται τμηματική παρουσίαση των θέσεων του υποψηφίου από το καλοκαίρι και δεν μπορεί να οικειοποιήθηκε προτάσεων, από την στιγμή που προηγήθηκαν οι δικές του και είναι αναρτημένες και δημοσιοποιημένες. 

 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη