Άρχισε να παρουσιάζει νέα πρόσωπα, βγάζει μπροστά τεχνοκράτες ο Χριστοδουλίδης

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που εξ αρχής αντιμετώπισε η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, ήταν το ζήτημα της εκπροσώπησης του στα πάνελ συζητήσεων αλλά και της παρουσίας εκείνων των ανθρώπων που ο ίδιος ο υποψήφιος εμπιστεύεται και συμβουλεύεται για να καταρτίσει τις θέσεις του στους βασικούς πυλώνες της πρότασης του προς την κοινωνία. Τους τεχνοκράτες δηλαδή με τους οποίους ουσιαστικά κατάρτισε το προεκλογικό του πρόγραμμα, που παρουσιάζεται ανά κεφάλαιο εδώ και μερικές εβδομάδες.  

Αυτό που εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει στις συζητήσεις του με τα κόμματα που αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του, ήταν πως δεν θα ήθελε τον ρόλο αυτό, δηλαδή του καταρτισμού του εκλογικού του προγράμματος αλλά και της εκπροσώπησης του να τον αναλάβουν προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις τελευταίες ημέρες, από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη βγήκαν επίσημα μπροστά, παρουσιάζοντας θέσεις του υποψηφίου, δύο νέα πρόσωπα, οι οποίοι είναι τεχνοκράτες, επιτυχημένοι στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Πρόκειται για τους κυρίους Αλέξιο Βαφειάδη και  Δρ. Χριστάκη Πατσαλίδη, οι οποίοι προέβησαν στην παρουσία των θέσεων του Νίκου Χριστοδουλίδη για τη στεγαστική πολιτική και τον κρατικό προϋπολογισμό αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει κινδύνους στη συμμαχία Χριστοδουλίδη ο Πρόεδρος-«Αντικρουόμενες θέσεις»

Συγκεκριμένα, στο επίσημο κανάλι της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, στις δέκα Δεκεμβρίου, ανέβηκε η δήλωση του Δρ. Χριστάκη Πατσαλίδη, που αφορούσε την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από την Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Πατσαλίδης αφού χαιρέτισε την έγκριση του προϋπολογισμού, επεσήμανε πως οι δυνατότητες που παρέχει ο κρατικός προϋπολογισμός θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση των θετικών προοπτικών της κυπριακής οικονομίας και σε αυτές θα βασιστούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής, ενώ έστειλε και σχετικά  μηνύματα ενότητας για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και να υπάρξει ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας.

Σημειώνεται πως o Δρ. Χριστάκης Πατσαλίδης, είναι οικονομολόγος. Μέχρι το 2019 ήταν Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου στην οποία εργάστηκε συνολικά για εννέα χρόνια, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε και στην Κεντρική Τράπεζα. Σπούδασε οικονομικά στο Queen Mary University of London, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το  London School of Economics.

Ο Αλέξιος Βαφειάδης ο οποίος είναι αρχιτέκτονας, ήταν αυτός που παρουσίασε τη στεγαστική πολιτική του Νίκου Χριστοδουλίδη. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του υποψηφίου, ο κ. Βαφειάδης ανέλυσε το πρόγραμμα σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στεγαστικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας το ως μια από τις μεγάλες προκλήσεις που ως κράτος αντιμετωπίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ άξονες για αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης

Ο κ. Βαφειάδης διευθύνει το ομώνυμο αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο το οποίο έχει στο ενεργητικό του τη μελέτη και εκπόνηση σχεδίων σημαντικών οικιστικών μονάδων και όχι μόνο Παγκύπρια, ενώ ο ίδιος υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ελέγχου Εργοληπτών, Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των δύο τεχνοκρατών, πλέον τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχύθηκε και το γραφείο Τύπου του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, με την παρουσία του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη και του Γιάννη Παναγιώτου, οι οποίοι μαζι με την εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου, Μαριλένα Ευαγγέλου, εκπροσωπούν κατά κόρον τον υποψήφιο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Αμφότεροι είναι άνθρωποι που πρόσφατα μπήκαν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και ικανοποιούν την προβεβλημένη θέση του κ. Χριστοδουλίδη για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.  

Ο κ. Λετυμπιώτης ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ στην Πάφο χωρίς να εκλεγεί, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πάφου. Αποχώρησε από τον ΔΗΣΥ τον περασμένο Αύγουστο, κοινοποιώντας παράλληλα την απόφαση του για να συστρατευθεί στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Από την άλλη ο Γιάννης Παναγιώτου προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΚΟ στο οποίο υπήρξε μεταξύ άλλων Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Χριστοδουλίδης: Έγιναν λάθη στην προεκλογική, υπήρξαν και χτυπήματα κάτω από τη μέση

Δειτε Επισης

Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»