«Η ΔΔΟ δεν είναι επιλογή για τον Κυπριακό Ελληνισμό»-Το δόγμα που προκρίνει ο Κολοκασίδης

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εμπεριέχει διχοτομικά στοιχεία και ξεκάθαρους κινδύνους για επικυριαρχία της Τουρκίας σε όλη την Κύπρο, σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Κολοκασίδη, ο οποίος προκρίνει ένα «δόγμα απελευθέρωσης».

Το θέμα «Το δόγμα του ενιαίου εθνικού ψυχισμού και η παγίδα της ΔΔΟ» απασχόλησε εκδήλωση που οργάνωσε την Παρασκευή, στη Λεμεσό, το Εκλογικό Επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, με κύριους ομιλητές τον Γιώργο Κολοκασίδη και τον Επισμηναγό ε.α. και υποψήφιο διδάκτωρ Γεωπολιτικής Στέφανο Καραβίδα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιτελείου, «ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης ανέλυσε τα διχοτομικά στοιχεία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και τον ξεκάθαρο κίνδυνο μέσα από μια τέτοια λύση, να υπάρξει επικυριαρχία της Τουρκίας σε όλη την Κύπρο».

Ως παράδειγμα, προστίθεται, ο κ. Κολοκασίδης σημείωσε ότι βάσει των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, μέσα από την αρχή της διζωνικότητας, «το περιουσιακό θα καταλήξει σε κοινοτική πλειοψηφία ιδιοκτησίας και στις δύο πλευρές και μέσα από τα έξι σημεία Γκουτέρες, οι πρόσφυγες, που είχαν την πλειοψηφία της γη στα κατεχόμενα, θα καταλήξουν να χάσουν τις περιουσίες τους διότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αρχή της διζωνικότητας, η οποία θα ισχύει στο διηνεκές».

Περαιτέρω, είπε ότι η ΔΔΟ θα καταστεί ο δούρειος ίππος της Κύπρου, η οποία θα περιέλθει υπό πλήρη τουρκική κηδεμονία.

Επίσης, ο κ. Κολοκασίδης επισήμανε ότι ο Ελληνισμός και ειδικότερα, ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, προσθέτοντας ότι «για χρόνια οι Έλληνες δέχονται ένα ηττοπαθή καταιγισμό, ο οποίος έχει εδραιώσει μια φοβία έναντι των Τούρκων και μια πλήρη απώλεια αυτοπεποίθησης».

Υπέδειξε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ρεαλιστικές και άμεσες επιλογές για τη βελτίωση της θέσης μας και πως η διζωνική δεν αποτελεί μια εξ αυτών. Πρέπει, συνέχισε, να εφαρμόσουμε ένα «δόγμα απελευθέρωσης, το οποίο θα στηρίζεται σε μια πανελλήνια συστράτευση και συνεργασία σε όλους τους τομείς, είτε πρόκειται για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, είτε πρόκειται για θέματα Καινοτομίας και Τεχνολογίας».

Μαζί έχουμε πολλές δυνατότητες και επιλογές και στο χέρι μας είναι να τις αξιοποιήσουμε, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας, ανέλυσε τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη στρατηγική της Τουρκίας στο νέο κόσμο και τις μεγάλες δυνατότητες που, όπως είπε,  έχουν Κύπρος και Ελλάδα εάν αξιοποιήσουν τα ισχυρά γεωπολιτικά τους πλεονεκτήματα και όχι μόνο.

Ανέλυσε δε τις αμυντικές δυνατότητες που έχουν Ελλάδα και Κύπρος «φτάνει να αποφασίσουν να τις χρησιμοποιήσουν για να αντιταχθούμε  στην επιθετική στρατηγική της Τουρκίας» και «επικρότησε τις θέσεις Κολοκασίδη, που υποστηρίζουν ένα ρεαλιστικό δόγμα ανάσχεσης και απελευθέρωσης στο Κυπριακό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ