Το Ινστιτούτο Κύπρου επισκέφθηκε ο Μάριος Ηλιάδης-Εξέφρασε την στήριξή του

Το Ινστιτούτο Κύπρου συμβάλλει καθοριστικά στη μετεξέλιξη της κυπριακής κοινωνίας, από κοινωνία βιομηχανικού πολιτισμού σε κοινωνία ψηφιακής εποχής δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ινστιτούτο την Τετάρτη, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Φίλων του ΙΚυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ο κ. Ηλιάδης, δήλωσε ότι η πολιτεία οφείλει πολλά στο Ινστιτούτο Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας θα στηρίξει το ΙΚυ, ώστε να συνδράμει ακόμα πιο αποτελεσματικά στη μετεξέλιξη της κυπριακής κοινωνίας, κάτι που όπως είπε, αποτελεί αίτημα της σύγχρονης εποχής.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας ευχαρίστησε τον κ. Ηλιάδη για την επίσκεψη, λέγοντας ότι ο Μάριος Ηλιάδης, ως μέλος του Συνδέσμου Φίλων του ΙΚυ, υπήρξε ένας εκ των υποστηρικτών της ιδέας για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Κύπρου.

Δήλωσε ότι με τον υποψήφιο ΠτΔ, "είχαμε μια πολύ γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ακούσαμε με προσοχή τις απόψεις και το όραμα του για την προεδρία της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν το ΙΚυ».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, Πέτρος Καρεκλάς, δήλωσε ότι οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών του Συνδέσμου, δηλαδή στο να συνδέσουν το ΙΚυ με την κοινωνία, κάνοντας γνωστό το έργο και τα επιτεύγματα του.

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται και για ανταλλαγή απόψεων με τους υποψήφιους ΠτΔ, γύρω από τα θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου, στη νέα εποχή".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Ηλιάδης πέραν της ενημέρωσης για το πολυσχιδές έργο και την αποστολή του Ινστιτούτου Κύπρου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στα ερευνητικά κέντρα του ΙΚυ. Παρόντες στην ενημέρωση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας ήταν επίσης εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου και του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κύπρο

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ