Απάντησε στον Στεφάνου ο Πετρίδης-Αποδέχθηκε τη συνάντηση αφήνοντας καρφιά

Με μία ανάρτηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνάντηση.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, απάντησε στην πρόσκληση που είχε απευθύνει ο κ. Στεφάνου, για να συζητήσουν το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών από τον περασμένο Ιούλιο και υπενθύμισε σήμερα, με νέα επιστολή που έστειλε στον υπουργό.

Την ίδια ώρα, στην λιτή του ανάρτηση, ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να αφήσει καρφιά για τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ.

«Αγαπητέ Στέφανε, το ΑΚΕΛ να καταθέτει και να ψηφίζει (αντισυνταγματική) μείωση του ΦΠΑ ξέρει. Να αυξήσει  (συνταγματικά) τους φόρους με πρόταση νόμου δεν ξέρει; Εν πάση περιπτώσει θα βρεθούμε», έγραψε ο κ. Πετρίδης.

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών φαίνεται ότι δεν έπεισε το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος αποφάσισε να απαντήσει στην ανάρτηση του κ. Πετρίδη με δική του ανάρτηση. 

«Η αντίδραση του Υπ. Οικονομικών αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της έπαρσης και του αυταρχισμού της κυβέρνησης. Αρνείται το διάλογο. Λυπούμαι πραγματικά», έγραψε στο Twitter ο κ. Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στεφάνου, στη νέα του επιστολή, ανέφερε πως ζήτησε από τις 8 Ιουλίου συνάντηση για να συζητηθεί το πλαίσιο σκέψεων σχετικά με τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών, η οποία παρέμενε αναπάντητη. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών, το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη σύσταση προς τα κράτη μέλη από πλευράς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντικρίστηκε θετικά από την πλευρά σας κατά τη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου (20 Ιουνίου 2022) για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ο κ. Στεφάνου επαναλαμβάνει την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων που να ανακουφίζουν την κοινωνία σε μια περίοδο που η ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης – και ειδικά στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα - εξανεμίζει τον προϋπολογισμό δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών και συμπιέζει την επιχειρηματική δραστηριότητα πάρα πολλών ΜμΕ.

«Η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων του κράτους με σκοπό την περαιτέρω στήριξη σε διάφορες ομάδες. Κάτι τέτοιο άλλωστε ήδη εφαρμόζουν διάφορα κράτη στην ΕΕ και όχι μόνο. Παρακαλώ όπως έχω απάντηση στο αίτημα για συνάντηση μαζί σας για συζήτηση του θέματος», καταλήγει ο κ. Στεφάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Στέφανου σε Πετρίδη-Ζητά συνάντηση για φορολόγηση απροσδόκητων κερδών

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης