Συνέρχεται εκτάκτως η Επιτροπή Ελέγχου για τις πολιτογραφήσεις

Εκτάκτως συνέρχεται την Πέμπτη η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής με αφορμή την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, στο οποίο καταγράφονται πράματα και θάματα για τα διαβατήρια και τους ελέγχους που γίνονταν.

Ο έντονος απόηχος της δημοσιοποίησης της έκθεσης και οι αντιδράσεις από τα κόμματα, τα οποία εξαπέλυσαν πυρά κατά της Κυβέρνησης και τους χειρισμούς οδήγησαν την επιτροπή να συνέλθει εκτάκτως για να μελετήσει την έκθεση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η βουλευτής  του ΑΚΕΛ  Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ενέγραψε θέμα για συζήτηση. Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΚΕΠ, θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου».

Όπως ανέφερε «εγείρονται σοβαρότατα θέματα και ερωτήματα τόσο ως προς τις πρακτικές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος αλλά και ως προς τις αποφάσεις για δίωξη εκείνων που με ενέργειες η αποφάσεις έχουν προκαλέσει ζημιές στο δημόσιο».

Επιπλέον σημείωσε ότι «επί μέρους ζητήματα είχαν συζητηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου με κατάθεση παραπλανητικών στοιχείων όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων. Ήδη εμείς, έχουμε στείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο και μέλη της Κ. Επιτροπής Ελέγχου για άμεση σύγκληση της επιτροπής και εξέταση του θέματος».

Χαιρετίζει το ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την ολοκλήρωση του ελέγχου και των εργασιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Σ ε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει πως «τα ευρήματα της ειδικής έκθεσης της Ε.Υ., θα μελετηθούν και θα συζητηθούν αναλυτικά, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό