Φιγουράρει ως «Πρόεδρος ΤΔΒΚ» στο site της Προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν ο Τατάρ

Τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν είχε στην Τουρκία ο κατοχικός ηγέτης,   στο περιθώριο της τελετής έναρξης των Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης στο Ικόνιο. Μετά τη συνάντηση, οι δύο άντρες πόζαραν στον φωτογραφικό φακό χαμογελαστοί, κάνοντας χειραψία.

Τη φωτογραφία ανέβασε ο ίδιος ο Ερσίν Τατάρ στο twitter, ισχυριζόμενος ότι είχε μια πολύ ειλικρινή συνάντηση με τον Αζέρο Πρόεδρο, με τον οποίο έκαναν αξιολογήσεις για να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Φωτογραφίες από τη συνάντησή τους, ανέβασε και ο ίδιος ο Ιλχάμ Αλίγιεφ στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook. 

De facto αναγνώριση;

Παρόλο που η συνάντηση των δύο αντρών έγινε χωρίς τα σύμβολα του ψευδοκράτους, ωστόσο καμπανάκια κινδύνου κρούουν τα όσα αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, άρθρο που αναφέρεται στην επίμαχη συνάντηση, τιτλοφορείται «Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Ικόνιο».

Την ίδια ώρα, το αναρτημένο κείμενο κάνει λόγο για τη σημασία της διεύρυνσης των σχέσεων ψευδοκράτους – Αζερμπαϊτζάν, με βάση τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των λαών του τουρκικού κόσμου, στον ανθρωπιστικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό τομέα.

Μόνο η αναβάθμιση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων σε «Πρόεδρο της ΤΔΒΚ» σε επίσημη κρατική ιστοσελίδα τρίτης χώρας, αποτελεί πρόκληση και κακό οιωνό για το τι μέλλει γενέσθαι.   

Τι λέγει το ΥΠΕΞ

Ενήμερο για την νέα τουρκική πρόκληση είναι η Λευκωσία, η οποία διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το θέμα τυγχάνει χειρισμού και υπάρχει μία διεργασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να καταγγελθεί το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι Λευκωσία και Μπακού δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Το alter ego της Τουρκίας

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μία απ’ τις χώρες, (μαζί με Πακιστάν, Λιβύη και Γκάμπια), που εδώ και χρόνια φημολογείται ότι θα προχωρήσει σε αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Το στίγμα της πρόθεσης του Αζερμπαϊτζάν έδωσε, στο πρόσφατο παρελθόν, και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κατεχόμενη Λευκωσία τον Νοέμβριο του 2020.

Το Αζερμπαϊτζάν θεωρείται το alter ego της Τουρκίας. Οι δύο χώρες διατηρούν στενότατους δεσμούς σε όλους τους τομείς και κυβερνούνται από αυταρχικούς ηγέτες. Αρκεί κανείς ν’ αναλογιστεί ότι με την έμπρακτη στήριξη της Άγκυρας, το Μπακού διαπράττει τα εγκλήματά του κατά το αρμενικό έθνος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Οι επτά κοινότητες με λιγότερο από 20 εκλογείς
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αμμοχώστου
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Υποβάλλονται υποψηφιότητες σε έξι σημεία για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Λάρνακας
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο