Επανήλθε το ΑΚΕΛ για παρακολουθήσεις-«Ποια η σχέση Ντίλιαν με ΚΥΠ κι Αστυνομία;»

Συνέχεια στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, δίνει το ΑΚΕΛ το οποίο κάνει λόγο για υποψίες και ερωτηματικά που επιτείνονται σε σχέση με τον ρόλο της Κυβέρνησης στην υπόθεση, ενώ θέτει μια σειρά από ζητήματα που καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει.   

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, αναφέρει πως, «η χθεσινή αντίδραση της κυβέρνησης του Συναγερμού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιτείνει τις υποψίες και τα ερωτηματικά για τον ρόλο της στην υπόθεση. Τα ίδια τα γεγονότα βοούν και συνδέουν ευθέως την Κύπρο με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το αντιλαμβάνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Οργιάζουν οι φήμες ότι κόμματα αγόρασαν συστήματα παρακολουθήσεων»

Ο Ταλ Ντίλιαν, εξηγεί ο κ. Κουκουμάς, «είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του μαύρου βαν στην Κύπρο, έχει στη χώρα μας την έδρα της εταιρίας του που με το λογισμικό της διεξάγονταν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Εντούτοις, η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις ή έστω να διατάξει έρευνα, ζητά ουσιαστικά να μην συζητούμε το θέμα που συνταράσσει την Ελλάδα και είναι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου», ενώ θέτει μια σειρά από ερωτήματα: 

«Η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει απαντήσεις:

- Γιατί προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σύνδεση της χώρας μας με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα;

- Γιατί δεν απαντά η κυπριακή εισαγγελία, της οποίας προΐστανται δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Συναγερμού, για την απόφασή της να απαλλαγεί ο Ταλ Ντίλιαν από όλες τις κατηγορίες;

- Ως πότε θα συγκαλύπτουν την σκανδαλώδη σύνδεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τον Ντίλιαν, τον οποίο απάλλαξε από κατηγορίες;

- Γιατί δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση ποια σχέση είχαν οι εταιρίες του Ντίλιαν και το μαύρο βαν με την ΚΥΠ και την Αστυνομία;

- Χρειάζεται ή δεν χρειάζεται να διερευνηθούν οι, γνωστές άλλωστε, σχέσεις των συγκεκριμένων Ισραηλινών πρακτόρων με πολιτικούς της χώρας μας;

«Η κυβέρνηση είτε είναι πολύ βαθιά μπλεγμένη στην υπόθεση παρακολουθήσεων, είτε δεν αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που συνιστούν αυτά τα φαινόμενα, είτε και τα δύο», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά το ζήτημα και μετά και από τις τελευταίες παρεμβάσεις, τόσο του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου ο οποίος απέστειλε επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής PEGA, όσο και του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος έκανε λόγο σε δημοσιογραφική διάσκεψη, για φήμες που οργιάζουν ότι πολιτικά κόμματα προμηθεύτηκαν με συστήματα παρακολουθήσεων, δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της ημέρας νέα τοποθέτηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί επιβάλλεται να ανοίξει το θέμα παρακολουθήσεων στην Κύπρο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, απαντώντας στη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση χαρακτήρισε «απαράδεκτο να διασυνδέεται η χώρα μας ή να αποδίδεται στην Κυβέρνηση οποιαδήποτε ευθύνη αναφορικά με  τη δραστηριότητα εταιρειών που εδρεύουν σε άλλες χώρες και οι οποίες ασχολούνται με υψηλής τεχνολογίας λογισμικά».

Μάλιστα σημείωσε πως, «με τη σημερινή του παρέμβαση το ΑΚΕΛ έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, αφού προσπαθεί λαϊκίζοντας να εκμεταλλευτεί γεγονότα, προκειμένου να αποδώσει ευθύνες στην Κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με δύο προτάσεις απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Δειτε Επισης

Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής