Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Α. Μαυρογιάννης: Η κοινωνία να μην επιτρέψει το σαμποτάζ που επιχειρείται κατά του ΓεΣΥ

  04/08/2022 15:14
Α. Μαυρογιάννης: Η κοινωνία να μην επιτρέψει το σαμποτάζ που επιχειρείται κατά του ΓεΣΥ

Α. Μαυρογιάννης: Η κοινωνία να μην επιτρέψει το σαμποτάζ που επιχειρείται κατά του ΓεΣΥ

  04/08/2022 15:14

Τα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα της υγείας και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ΓεΣΥ συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.  

Ο κ. Μαυρογιάννης κάλεσε την κοινωνία των πολιτών να συνεχίσει να επαγρυπνεί και να μην επιτρέψει το σαμποτάζ που επιχειρείται κατά του εθνικού συστήματος υγείας. Στις δηλώσεις του μετά τη τέλος της συνάντησης, ο κ. Μαυρογιάννης έκανε λόγο για μια σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με την ΟΣΑΚ σε μια κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία και για το σύστημα υγείας του τόπου.

Είπε ότι τέτοιες συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν στο να αντιμετωπιστούν λυσιτελώς πάρα πολλά ζητήματα, με τις δύο πλευρές να παραμένουν σε επαφή για την ανεύρεση τρόπων συμβολής στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων, αλλά και στην επίλυση όλων των προβλημάτων τα οποία εγείρονται από την ομοσπονδία και τους ίδιους τους συνδέσμους ασθενών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Μάριος Κουλούμας δήλωσε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη μεγάλη μεταρρύθμιση της υγείας, όπως είναι το Γενικό Σύστημα Υγείας και η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα και να περιφρουρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να επιλύσουν τα προβλήματά τους ώστε να προσφέρονται οι υπηρεσίες υγείας στον Κύπριο πολίτη με ποιότητα και επάρκεια.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Κουλούμα, συζητήθηκαν και άλλα μεγάλα ζητήματα στον τομέα της υγείας, τα οποία ο σύνδεσμος θεωρεί ότι θα βοηθήσουν και στην ποιότητα και στην ομαλοποίηση του συστήματος υγείας, όπως η πλήρης αναδιάρθρωση του Υπουργείου Υγείας ούτως ώστε να επιτελέσει σωστά τον ρόλο του στο σύγχρονο κομμάτι του τομέα της υγείας, η δημιουργία ενός εθνικού κέντρου κλινικής τεκμηρίωσης και αριστείας και η ηλεκτρονική υγεία.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ έκανε παράλληλα λόγο για θέματα τα οποία θα πρέπει να προωθήσει η πολιτεία, ούτως ώστε ο τομέας της υγείας να μπορέσει να βελτιωθεί και να προσφέρει το προσδοκόμενα αποτελέσματα στον Κύπριο πολίτη.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ενδέχεται να βρισκόμαστε ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων αναφορικά με το Γενικό Σύστημα Υγείας υπό το φως των γεγονότων των τελευταίων ημερών, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση με την ΟΣΑΚ, τις απόψεις της οποίας, όπως είπε, εκτιμά καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση.

Συμπλήρωσε πως το ΓεΣΥ είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του τόπου και πρέπει να διαφυλαχθεί τόσο η φιλοσοφία του, όσο και η αρχιτεκτονική του. «Βεβαίως όλα αυτά τα πράγματα επιδέχονται βελτίωσης, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε την υπόσκαψη και τις προσπάθειες που γίνονται για να μην αφεθεί το σύστημα να φτάσει στο επίπεδο και την ταχύτητα που πρέπει» είπε.

Θεωρούμε, συνέχισε ο κ. Μαυρογιάννης, «ότι η κοινωνία των πολιτών κατάφερε αυτή τη φορά να προστατεύσει και να διασώσει το σύστημα, χρειάζεται να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να προσέχουμε για να βελτιώσουμε να πράγματα και να μην αφήσουμε αυτό το σαμποτάζ που πάει να γίνει στο εθνικό σύστημα υγείας», ενώ είπε καταληκτικά πως επιχειρείται μια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας