Νέα κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ με φόντο τις αναπομπές-«Η μόνη αλλεργία είναι στο λαϊκισμό»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, με φόντο αυτή τη φορά τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας τριών νόμων, όπου αφορούν στα καύσιμα, το ρεύμα και τις εκποιήσεις.

Το γάντι, στα πυρά που εξαπέλυσε το κόμμα της αντιπολίτευσης, σήκωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε πως σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ «σημειώνω ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και σίγουρα δεν χρειάζεται πιστοποιητικά από το ΑΚΕΛ, τόσο με τα πακέτα στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και με τρία πακέτα στήριξης για αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση της τιμής της ενέργειας διεθνώς, το τελευταίο εκ των οποίων ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέπεμψε νόμους για καύσιμα, ρεύμα και εκποιήσεις ο Πρόεδρος-Έκτακτη Ολομέλεια

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση απέδειξε, μάλιστα, ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τις δυσκολίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να διακινδυνεύει τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

«Η μόνη αλλεργία που έχει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι στον λαϊκισμό. Στον λαϊκισμό και στην ανικανότητα που πρεσβεύει το ΑΚΕΛ και που στο πρόσφατο παρελθόν οδήγησε στην καταστροφή. Εξ ου και η Κυβέρνηση ανέπεμψε νόμους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις της οικονομίας, να επιβραβεύσουν τους κακοπληρωτές και να διασπαθίσουν χωρίς αποτέλεσμα τα οικονομικά αποθέματα που με τις θυσίες των πολιτών πετύχαμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα για πιθανές αναπομπές έριξε ο Πρόεδρος

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το κόμμα της Αριστεράς, μέσω του μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας του κόμματος, Χάρη Πολυκάρπου, υπέδειξε πως η αναπομπή των νομοθεσιών για την ακρίβεια και τις εκποιήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού επαναλαμβάνουν εαυτό. Εγκρίνουν εν ριπή οφθαλμού νομοσχέδια για να στηρίξουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά διυλίζουν τον κώνωπα σε μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των εργαζομένων».

Προστίθεται, επίσης, ότι «την ώρα που το κύμα ακρίβειας και οι οικονομικές δυσκολίες γιγαντώνονται, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αρνείται να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα που στηρίζουν το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το ΑΚΕΛ θα απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου στην Ολομέλεια της Βουλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πράσινο φως για πλαφόν στα καύσιμα άναψε η Βουλή-Τροποποίηση ΦΠΑ στο ρεύμα

Δειτε Επισης

Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Στα σχολεία της Τουρκίας η «Γαλάζια πατρίδα»-Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων