Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόταση σαράντα σελίδων για το Κυπριακό από την Δεξαμενή Σκέψης αν. Μεσογείου

  23/07/2022 12:31
Πρόταση σαράντα σελίδων για το Κυπριακό από την Δεξαμενή Σκέψης αν. Μεσογείου

Πρόταση σαράντα σελίδων για το Κυπριακό από την Δεξαμενή Σκέψης αν. Μεσογείου

  23/07/2022 12:31

Μια 40σέλιδη πρόταση που είναι "εφικτή, βιώσιμη και ικανή να εξασφαλίσει την επιβίωση των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στον τόπο που γεννήθηκαν" κατέθεσε η Δεξαμενή Σκέψης της Ανατολικής Μεσογείου, μια 12μελής δικοινοτική ομάδα που στόχο της έχει την επανένωση της Κύπρου.

"Οι καιροί είναι κρίσιμοι, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι εξελίξεις καθίστανται μη ανατρέψιμες. Πιστεύουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου επιζητούν την επανένωση, κάτω, όμως, από συνθήκες ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ίσων ευκαιριών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο στόχος αυτός είναι επιτεύξιμος, αν όλοι δουλέψουμε για τη δημιουργία μιας νέας φιλελεύθερης και φιλειρηνικής Κύπρου, ενταγμένης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αναφέρει η Δεξαμενή Σκέψης σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής έχουν συντάξει μια 40σέλιδη πρόταση, (eastmed-thinktank.com) η οποία "είναι βασισμένη στις επιτευχθείσες συγκλίσεις και στο Πλαίσιο Γκουτέρες. Η έμφαση στην πρότασή μας είναι στην καθημερινότητα των πολιτών και στην αντιμετώπιση των φόβων και των ανησυχιών τους" και καλεί όλους να την μελετήσουν χωρίς προκαταλείψεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Χρήστος Π. Παναγιωτίδης, Λάκης Ν. Ζαβαλλής, Ανδρούλα Βασιλείου, Τάκης Χατζηδημητρίου, Λεόντιος Ιεροδιακόνου, Serdar Atai, Χαράλαμπος Μ. Χαραλάμπους, Esra Aygin, Ολυμπία Συρίμη-Στυλιανού, Μάριος Α. Μπαχάς, Παναγιώτης (Τάκης) Ζαφειρόπουλος, Mine Yücel.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας