Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παρακολουθεί τις τουρκικές ενέργειες η Λευκωσία-«Να μην παρασυρθούμε σε όξυνση»

  12/07/2022 12:51
Παρακολουθεί τις τουρκικές ενέργειες η Λευκωσία-«Να μην παρασυρθούμε σε όξυνση»

Παρακολουθεί τις τουρκικές ενέργειες η Λευκωσία-«Να μην παρασυρθούμε σε όξυνση»

  12/07/2022 12:51

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι Κύπρος και Ελλάδας βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, στην Πρεσβεία της χώρας, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί προσάρτησης των κατεχομένων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παρακολουθούμε το κάθε τι με ψυχραιμία και η ενημέρωση που έχουμε δεν νομίζω ότι θα πρέπει να εντείνει τις φημολογίες. Πέραν τούτου, τηρούμε μια στάση με την Ελλάδα που αρμόζει σε ευρωπαϊκά κράτη που δεν έχουν αναθεωρητικές επιδιώξεις και αντιλήψεις όπως κάποιοι άλλοι».  

Ερωτηθείς πόσο ικανοποιημένη είναι η Κυβέρνηση από τις εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «υπάρχουν σημαντικά κενά, υπάρχει μια εξίσωση απαράδεκτη και βεβαίως ετοιμάζεται το ανάλογο διάβημα, τόσο προς τον ΓΓ όσο και προς τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η τουρκική προκλητικότητα συνεχώς εντείνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τα παρακολουθούμε. Από τη μια παρουσιάζουν μια προσπάθεια της Τουρκικής Κυβέρνησης και των συμμάχων της να υπερβάλουν όσον αφορά τον ζήλο για να προβάλουν την αναθεωρητική πολιτική τους, αλλά την ίδια ώρα γίνονται τα ανάλογα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε σύμμαχο και ιδιαίτερα προς την ΕΕ», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος, για να δικαιολογήσουν μια απαράδεκτη συμπεριφορά».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αποστολής επιστολών από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη προς τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό γίνεται «καθ΄υπαγόρευση ενεργειών. Συνεπώς, ναι, θεωρώ ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και για την αναστροφή της εικόνας που δημιούργησαν οι δικές μας πρωτοβουλίες μέσα από σημαντικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που πραγματικά θα συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος που θα οδηγούσε, αν υιοθετούνταν, και στην επανέναρξη του διαλόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δεν έρχεται στην Κύπρο ο Ερντογάν για τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου

Οργιάζουν οι φήμες στις ΗΠΑ-«Προσάρτηση των κατεχομένων στις 20 Ιουλίου»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας