Τρίτη 4 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

O Κούσιος νέος υπουργός Εργασίας-Αλλαγές και στο Προεδρικό

  20/06/2022 10:22
O Κούσιος νέος υπουργός Εργασίας-Αλλαγές και στο Προεδρικό

O Κούσιος νέος υπουργός Εργασίας-Αλλαγές και στο Προεδρικό

  20/06/2022 10:22

Τη θέση του υπουργού Εργασίας, που κενώθηκε μετά τον θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου, αναλαμβάνει ο Κυριάκος Κούσιος, κατόπιν απόφασης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.  

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε να προβεί στους πιο κάτω διορισμούς:  

  1. Στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε διαδοχή της εκλιπούσας Ζέτας Αιμιλιανίδου, τον κ. Κυριάκο Ι. Κούσιο, σήμερα Υφυπουργό παρά τω Προέδρω.
  2. Στην θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω τον κ. Πέτρο Δημητρίου, σήμερα Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως αναφέρει ο Μαριος Πελεκάνος, «Καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο κ. Παντελής Παντελίδης, σήμερα επικεφαλής της Γραμματείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Τέλος, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «οι πιο πάνω διορισμοί θα ισχύσουν από την Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί στις 09.00πμ η τελετή διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων των νέων αξιωματούχων».

Σε ανάρτηση του στο twitter ο Κυριάκος Κούσιος, ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη, ενώ σημειώνει πως αναλαμβάνει, «με πλήρη συναίσθηση ευθύνης τη θέση αυτή, που τόσο επάξια υπηρέτησε επί σειρά ετών η αγαπημένη μου Ζέτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας