Οι «βόμβες» Φαίδωνα για Χριστοδουλίδη και οι υποδείξεις προς Αβέρωφ και Υπουργούς

Έντονος στις τοποθετήσεις του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ήταν ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος μίλησε στο Ιδεολογικοπολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, βάζοντας στο στόχαστρό του τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ δεν γλύτωσαν ούτε υπουργοί της Κυβέρνησης.

Ο κ. Φαίδωνος, στάθηκε μεταξύ άλλων στο μεταναστευτικό πρόβλημα που πλήττει τη χώρα, ρίχνοντας καρφιά και κατά των μέτρων που λαμβάνονται με αποδέκτη τον Νίκο Νουρή, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της υγείας, καλώντας τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μιλήσει καθαρά στον κόσμο για τις θέσεις του σε ότι αφορά το ΓεΣΥ.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε αρχικά: «Φίλε Αβέρωφ δεν θα πω ότι θα στηρίξω ή θα σε ψηφίσω. Για να είμαι εδώ, για να είμαστε εδώ, έχουμε αποφασίσει. Δεν αποδέχομαι να ακούω στην κοινωνία ότι κάποιος δεν θα ψηφίσει τον Αβέρωφ, γιατί δεν τακτοποιήθηκε το μη εξυπηρετούμενο δάνειο που έχει. Αυτό το πράγμα πρέπει να το πολεμήσουμε και να το αντιμετωπίσουμε και όχι να διερωτόμαστε αν είναι ικανός ο Αβέρωφ. Αφού είναι πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημαίνει μπορεί».

Σημείωσε επίσης πως «πρέπει, Αβέρωφ, τους επόμενους μήνες να πεις τις θέσεις σου για το μεταναστευτικό. Καθαρές κουβέντες όμως, όχι συρματοπλέγματα. Όχι ότι τους εργαλειοποιεί ο Ερντογάν», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν τους εργαλειοποιεί ο Ερντογάν, αλλά έρχονται εδώ γιατί μπορούν να δουλέψουν. Πρέπει να απαντήσετε. Ναι ή όχι να δικαιούνται να εργάζονται. Ναι να τους δίνουμε επιδόματα γιατί είναι η καλύτερη διαφήμιση ότι θα έχουν άδεια εργασίας για έξι χρόνια. Και αγαπητέ μου Νουρή τα έξι πρέπει να γίνουν τέσσερα και τα τέσσερα δύο».

Βούλιαξε η Παιδεία, δεν ανέχεται ο λαός γιατρούς

Παράλληλα, στάθηκε και στο πρόβλημα της Παιδείας, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, βούλιαξε. «Δεν ξέρω αν αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία τους ενδιαφέρει. Όμως τα δημόσια σχολεία έχουν πρόβλημα. Δεν είμαστε στο πάρα πέντε. Είμαστε στο δώδεκα και πέντε».

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο δήμαρχος Πάφου, υπάρχουν και τα θέματα υγείας, στα οποία, όπως είπε, «δεν αντέχει ο λαός να βλέπει γιατρούς με 70 χιλιάδες ευρώ το μήνα και εδώ πρέπει να απαντήσετε, όχι να χαϊδεύουμε αυτιά κλινικαρχών. Ή να λέμε ότι είναι εκλογές και δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα διαβατήρια. Σήμερα άλλοι εκμεταλλεύονται τα πληρωμένα πτυχία. Όχι από τα χρυσά διαβατήρια σε χρυσά πτυχία».

Έστειλε παράλληλα το μήνυμα πως «ο λαός είναι έτοιμος να δώσει και τρίτη θητεία Αβέρωφ. Πρέπει να καταλάβετε και εσείς υπουργοί πως πρέπει να επιλύσετε προβλήματα. Για να δώσει ο λαός τρίτη ευκαιρία σε ένα κόμμα, είναι τριπλά».

Ο κ. Φαίδωνος, υπέδειξε ακόμα ότι «βλέπω διεφθαρμένους στις κτηματικές ζώνες, στα ποδόσφαιρα. Πρέπει να δει έργα ο λαός. Ούτε και θα κλείσω την ομιλία λέγοντας ότι ο ικανός Αβέρωφ κτλ... Αν δεν πείσουμε το επόμενο θέμα για αυτά τα θέματα, υγεία, παιδεία, ασφάλεια, μεταναστευτικό και διαφθορά, δεν θα κερδίσουμε τις εκλογές. Θα κερδίσουν αυτοί που έχουν ευχολόγια για να πουν. Ο λαός περιμένει πέντε πράγματα».

Επισήμανε ακόμα ότι «ο Αβέρωφ μπορεί να χειριστεί αυτά τα προβλήματα. Να συνεργάζεσαι με τους επικοινωνιολόγους αλλά να μην σε καθοδηγούν. Πολιτικές που γίνονται από επικοινωνιολόγους δεν πρόκειται να πετύχουν. Άστο επικοινωνιακό. Βγες στην κοινωνία, μίλα αληθινά με τον κόσμο, άκου τα προβλήματα και βρες λύσεις».

Ευθείες βολές σε Χριστοδουλίδη

Από το στόχαστρο του δημάρχου Πάφου, δεν ξέφυγε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τον οποίο χαρακτήρισε ατσαλάκωτο, ενώ έριξε και τα καρφιά του, για το γνωστό θέμα με την αντιγραφή σημείων, από την ομιλία του Ιωάννη Κασουλίδη, το 2008.

Ο κ. Φαίδωνος, ανέφερε «αφήστε τον άλλο να είναι ατσαλάκωτος, όπως τον αφήσετε για πέντε δέκα χρόνια να κτίζει προφίλ. Είναι η ώρα να λεχθούν αλήθειες. Τι έγινε Κωνσταντίνο Πετρίδη με το CIPA. Γιατί τον πήρε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν είπαμε δημόσια ότι εργαλειοποιήθηκε ο CIPA και το προξενείο στην Κίνα, για να βγάζουν βίζες για όσους αγόραζαν ακίνητα στην Κύπρο».

Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι, «δεν προκλήθηκε δημόσια να αποκαλυφθεί τι περιλάμβανε ο διάλογος μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του συγκεκριμένου (σ.σ. εννοεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη) στην Αθήνα όταν τον πήραν με τη μαύρη λιμουζίνα, μετά το κούρεμα στην Αθήνα. Αυτά τα πράγματα πρέπει να μας τα απαντήσουν και όχι να μου λένε για αδιάφθορους και ατσαλάκωτους. Τι γύρευε ο συγκεκριμένος υπουργός με τον Ανδρέα Βγενόπουλο»;

Καταληκτικά, είπε πως «πρέπει να χορέψουμε σκληρό ροκ μέχρι τις εκλογές. Και όχι δηλώσεις νερόβραστες. Δηλώσεις ουσίας και συγκεκριμένες».

Δειτε Επισης

Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο