Με τον Χρίστο Χρίστου διεκδικεί τις Προεδρικές το ΕΛΑΜ-Ομόφωνη απόφαση

Την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, Χρίστου Χρίστου για την Προεδρικές Εκλογές επικύρωσε το ΕΛΑΜ.

Η επικύρωση έγινε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σημειώνεται πως προσερχόμενος στη συνεδρία και ερωτηθείς εάν το κόμμα του θα ζητήσει τη στήριξη άλλων κομμάτων, ο κος Χρίστου απάντησε πως, «κάποιοι μας έχουν αποκλείσει εμείς δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν. Έχουμε πρόθεση να κατέβουμε με δική μας υποψηφιότητα. Εάν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να στηρίξει το ΕΛΑΜ καλώς να ορίσει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΑΜ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επικύρωσε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Προέδρου της Χρίστου Χρίστου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023.

«Το ΕΛΑΜ και ο Χρίστος Χρίστου αποτελούν την μόνη γνήσια φωνή υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών, αγωνίζονται υπέρ της επιβίωσης των Ελλήνων της Κύπρου και υπέρ της διαφύλαξης και διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις Προεδρικές εκλογές, την εσωτερική διακυβέρνηση και παρουσιάστηκε το οργανωτικό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Προεδρικών», αναφέρει το ΕΛΑΜ στην ανακοίνωση.

Σημειώνει πως, «μιλώντας ενώπιον των συνέδρων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος για τις Προεδρικές του 2023 Χρίστος Χρίστου, μεταξύ άλλων, κάλεσε όλους σε εγρήγορση, τονίζοντας πως μόνη αντιπολίτευση αποτελεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, εξηγώντας παράλληλα ότι κανένας εκ των υπολοίπων υποψηφίων δεν μπορεί να φέρει αλλαγή αφού όλοι αποτελούν μέρος της παρούσας διακυβέρνησης και του ίδιου πολιτικού κατεστημένου».

«Κάλεσε τον λαό ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, γιατί το ΕΛΑΜ απέδειξε από την μέρα ίδρυσής του, ότι δεν εμπλέκεται στην διαφθορά και διαπλοκή, ενώ έμπρακτα δίνει μάχες εντός και εκτός βουλής για τον λαό. Η πρόταση μας προς τον λαό θα παρουσιαστεί σύντομα, συμπλήρωσε, γύρω από όλα τα θέματα, δίνοντας έμφαση: στο Μεταναστευτικό που αποτελεί πλέον το νέο κεφάλαιο και τη νέα απειλή στο Κυπριακό, την ακρίβεια και το άγχος των συμπολιτών μας με την σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Κατέληξε, πως η δική μας υποψηφιότητα είναι η μόνη που τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε λύσης ομοσπονδίας στο Κυπριακό, λύση που είναι φιλοτουρκική, καταδικάζοντας, διαχρονικά, την στάση των Κυβερνήσεων μας, να αναδείξουν το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι ως δικοινοτική διαφορά», αναφέρει τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό