Ν. Αναστασιάδης: Κρίσιμη η κατάσταση της Ζέτας, από τις δύσκολες περιπτώσεις

Εκτάκτως στην Αθηνά για να βρεθεί στο πλευρό της πιο στενής του συνεργάτιδας βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Υγεία και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Υγεία στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, ώστε να ενημερωθεί από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Αθήνα ο Πρόεδρος για τη Ζέτα-Δύσκολες ώρες για την Υπουργό Εργασίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 10 το πρωί στο Υγεία, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκο Κούσιο.

Ακολούθησε σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους θεράποντες ιατρούς και διευθυντικό προσωπικό του νοσοκομείου κατά την οποία ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης της κατάστασης της υγείας της κας Αιμιλιανίδου.

«Κρίσιμη η κατάσταση της Ζέτας, από τις δύσκολες περιπτώσεις»

Η κατάσταση της υγείας της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου παραμένει κρίσιμη είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη το πρωί στο νοσοκομείο Υγεία, στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας της.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Υγεία, ο Πρόεδρος είπε ότι έτυχε ενημέρωσης από τον θεράποντα ιατρό της Υπουργού, Δρα Αλέξανδρο Ανδρέου. Πρόσθεσε ότι «η υγεία της Υπουργού παραμένει σε κρίσιμη σταθερή κατάσταση, αλλά, επαναλαμβάνω, σε κρίσιμη κατάσταση. Μου εξήγησε τα πάντα ο επικεφαλής χειρούργος. Είναι, δυστυχώς, από τις δύσκολες περιπτώσεις».

Όπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος, «εκφράζω ικανοποίηση γιατί εξαντλούν όλα στη διάθεση της ιατρικής μέσα, προκειμένου να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά. Έχω δει και προσωπικά την ίδια, βεβαίως εννοώ την επισκέφθηκα, βρίσκεται σε καταστολή, όπως ξέρετε. Αυτό που εύχομαι και προσεύχομαι είναι σύντομα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να είναι μαζί μας».

Υπενθυμίζεται πως, η υπουργός Εργασίας μεταφέρθηκε κατεπείγον το βράδυ της Κυριακής, 15 Μαίου, σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου στη συνέχεια διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. 

Ακολούθως, η υπουργός Εργασίας είχε μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα με αερομεταφορά, κατόπιν της διάγνωσης που έγινε στο American Medical Center, λόγω της σοβαρότατης υπαραχνοειδούς αιμορραγίας και παραμένει σε καταστολή. Το χειρουργείο διήρκησε γύρω στις πέντε ώρες.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της η κατάστασή της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μπει αμέσως στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε η πολύωρη επέμβαση για αφαίρεση του αιματώματος και εμβολισμό του ανευρύσματος.

Δειτε Επισης

Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου