Οι ισχυρισμοί του λεγόμενου «δημάρχου» Αμμοχώστου  για τις παράνομες ενέργειες στην παραλία

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου καταθέτει τη δική του άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου. Ο Ισμαήλ Αρτέρ ισχυρίζεται ότι «ο ‘δήμος’ δεν έχει αγγίξει τις ιδιωτικές περιουσίες στο Βαρώσι». Παράλληλα, αναφέρεται στα επόμενα σχέδια των κατοχικών αρχών για την κλειστή πόλη.  

«Την περίοδο που άνοιξε το Βαρώσι για τους επισκέπτες, τον Οκτώβριο του 2020, στην περιοχή λειτουργούσαν ήδη δυο πλαζ. Πρόκειται για την πλαζ νούμερο ένα, που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το Παλμ Μπιτς, και την άλλη που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας (του Βαρωσιού). Πέρυσι, η τελευταία μετατράπηκε σε μια πλήρης παραλία, όπου όλοι οι άνθρωποί μας μπορούν να πάνε και να την χρησιμοποιήσουν και να κολυμπήσουν στη θάλασσα της», λέει ο κ. Αρτέρ στο ΚΥΠΕ.

Στην συνέχεια των δηλώσεων του, ο κ. Αρτέρ αναφέρει ότι «υπήρχε ένα μέρος στην παραλία νούμερο ένα που επρόκειτο να κατεδαφιστεί, και κατεδαφίστηκε. Οι άνθρωποι κολυμπούσαν ήδη στην περιοχή όπου τοποθετήσαμε κιοσκ στην άκρη του δρόμου. Τώρα απλώς καθαρίζουμε την περιοχή. Τοποθετήσαμε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα κιοσκ μας είναι ήδη εκεί. Πλέον πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία».

«Το έργο μας μπορεί να παραταθεί μέχρι την 1η Ιουνίου. Όλοι οι δημόσιοι χώροι διοικούνται από τον ‘δήμο’» ισχυρίζεται ο κ. Αρτέρ, ο οποίος προσθέτει και τα εξής: «Δεν αγγίξαμε ποτέ τις ιδιωτικές ιδιοκτησίες (του Βαρωσιού). Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών έρχεται επίσης σε αυτές τις παραλίες από τον νότο. Είδα ότι προκλήθηκε πολιτική αντίδραση, αλλά αυτό ήταν κάτι που συνέβη και πέρυσι. Η λύση είναι η συνομιλία στο τραπέζι, ας καθίσουμε όλοι και να συζητήσουμε τόσο το Βαρώσι όσο και το Κυπριακό».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της τ/κ πλευράς στο Βαρώσι, ο κ. Αρτέρ αναφέρει τα εξής: «Ως ‘δήμος’ ασχολούμαστε με την τεχνική πλευρά των πραγμάτων. Αναλαμβάνουμε την καθαριότητα και οργάνωση των χώρων που ανοίγουν για το κοινό. Υπήρξε απόφαση για μετατροπή έκτασης 174.000 τετραγωνικών μέτρων, που ισοδυναμεί με το 3,5% του κλειστού Βαρωσιού, από ‘στρατιωτική’ σε πολιτική ζώνη. Στην περιοχή αυτή εκπονήθηκαν έργα υποδομής με το συντονισμό του ‘υπουργείου εσωτερικών’. Οι εργασίες του έργου στο έδαφος δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Υπάρχουν προσφυγές σε αυτήν την περιοχή μέσω του ‘επιτροπής ακίνητης περιουσίας’, και έχω πληροφορηθεί ότι ο αριθμός των προσφυγών αυξάνεται. Ανοίξαμε μια πύλη για να γίνουν εργασίες στις υποδομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγουν την παραλία στο Βαρώσι οι Τούρκοι την 1η Ιουνίου-Τοποθέτησαν κρεβατάκια

Δειτε Επισης

Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου