Σάββατο 2 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά άσκηση επιρροής για την Αμμόχωστο από τους επικεφαλής στη ΚΣΣΕ ο Τορναρίτης

  20/05/2022 14:49
Ζητά άσκηση επιρροής για την Αμμόχωστο από τους επικεφαλής στη ΚΣΣΕ ο Τορναρίτης

Ζητά άσκηση επιρροής για την Αμμόχωστο από τους επικεφαλής στη ΚΣΣΕ ο Τορναρίτης

  20/05/2022 14:49

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κ. Νίκος Τορναρίτης, απέστειλε σήμερα επιστολή στους Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών στη ΚΣΣΕ, με αντικείμενο τις νέες απαράδεκτες ενέργειες των Τούρκων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Τορναρίτης ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τελευταίες προκλητικές εξελίξεις από μέρους των Κατοχικών Αρχών και της Τουρκίας, όπου προχώρησαν σε περεταίρω άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι. «Ο κ. Τορναρίτης στην επιστολή του καταδεικνύει την εκ νέου προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και υπογραμμίζει ότι αυτό είναι κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών 550 (1984) και 789 ( 1992)», σημειώνεται περαιτέρω.

«Ο κ .Τορναρίτης μεταξύ άλλων θέτει στην επιστολή του το ερώτημα κατά πόσον τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι λιγότερο σημαντικά από αυτά άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος ο Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, καλεί όλους τους Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών όπως εξασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, με απώτερο σκοπό την αποφυγή των νέων τετελεσμένων, τα οποία προσπαθεί η ίδια να επιβάλει. Είναι τώρα η στιγμή, καταλήγει, να αποδείξουμε ότι δεν ενεργούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας