Παραδοχή Οδυσσέα για καθυστέρηση τριών μηνών στο ΚΕΠ-Οι τεράστιες δυσκολίες

Με σημαντική καθυστέρηση την οποία δικαιολόγηση ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για μια σειρά από λόγους, διαβιβάστηκε σήμερα από την Ελεγκτική Υπηρεσία, στον Γενικό Διευθυντή του ΥΠουργείου Εσωτερικών, η επιστολή ελέγχου για την πολιτογράηση 3519 προσώπων, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.   

Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε αναλάβει τη διεκπαιρέωση ενός δύσκολου έργου ερευνώντας έναν έναν τους φακέλους των υποθέσεων, όλων όσων έλαβαν την κυπριακή υπηκοότητα μέσω του ΚΕΠ. Αρχικά είχε εκτιμηθεί πως η ολοκλήρωση του ελέγχου θα γινόταν τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ αργότερα ο χρόνος αυτός αναθεωρήθηκε για τις αρχές του χρόνου. 

Ο Γενικός Ελεγκτής, σε ανάρτηση του παραδέχεται την καθυστέρηση, την οποία αποδίδει στη φύση του ελέγχου, αφού όπως σημειώνει, «υπήρξε καθυστέρηση τριών μηνών από το αρχικό πλάνο μας, λόγω των απίστευτων προβλημάτων στην επεξεργασία των διάφορων ηλεκτρονικών αρχείων που ήταν μη πλήρη και μη διασυνδεμένα μεταξύ τους. Για το περιεχόμενο δεν θα κάνουμε δηλώσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της Ειδικής Έκθεσης». Σημειώνεται ότι η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, έγινε τόσο επί βάσεων δεδομένων όσο επί στοιχείων των φακέλων.

Μετά την παράληψη από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών της επιστολής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναμένεται να προβεί, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς η κατάθεση των σχολίων του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εν λόγω υποθέσεις. Ακολούθως θα ετοιμασθεί η έκθεση, η οποία αφού εγκριθεί από τη Διευθυντική Ομάδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα δοθεί στη δημοσιότητα. 

 

Δειτε Επισης

Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας