Επίθεση στα κόμματα από τους 607 της ΕΔΕΚ-«Αρρωστημένος κομματισμός που καταστρέφει τον τόπο»

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «είναι πραγματικά απογοητευτικό ότι εν έτι 2022 η πολιτική ηγεσία του τόπου συζητεί και πιθανολογείται ότι θα περάσει κατά πλειοψηφία την τελευταία πρόταση για τροποποίηση του Περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου».  

Κάνει λόγο για πρόταση που προωθεί την αφαίρεση του δικαιώματος μέλους του κόμματος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι η ηγεσία του καταστρατηγεί το Καταστατικό του κόμματός του, πρακτική, που όπως λέει «ακολούθησε τα τελευταία χρόνια ο Μ. Σιζόπουλος και τώρα προσπαθεί να την κάνει θεσμό του κράτους».

Επί της ουσίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, η πρόταση του κ. Σιζόπουλου και του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Δημητρίου «περιορίζει την δυνατότητα προσφυγής στην Δικαιοσύνη μόνο σε θέματα οικονομικής διαχείρισης των κομμάτων. Για τα άλλα θέματα η προσφυγή πρέπει να κριθεί από ένα ανώτερο δημόσιο υπάλληλο διορισμένο από το πολιτικό σύστημα ο οποίος πρέπει να εκδώσει την απόφαση του εντός 45 ημερών».

«Εν τω μεταξύ η ελεγχόμενη ηγεσία θα μπορεί να οργανώσει συνέδρια, να χαλκεύσει Μητρώα Μελών, να διενεργήσει εκλογές, να παρακάμψει όργανα και αποφάσεις και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Αλήθεια γιατί δεν πρότειναν να υποχρεούται το δικαστήριο να αποφασίζει μέσα σε 45 μέρες;», διερωτάται η Ομάδα Πρωτοβουλίας.

«Πού πάμε; αντί να βελτιώνουμε την λειψή δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων τα μετατρέπουμε σε θεσμοθετημένα κύτταρα αντιδημοκρατικής λειτουργίας και ασυδοσίας των αρχηγών και του περίγυρου τους», διερωτώνται .

«Προς τιμή τους βουλευτές από όλα τα κόμματα αντιστέκονται και προσπαθούν να σώσουν την αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος. Στεκόμαστε δίπλα τους, όπως θα σταθούμε δίπλα σε κάθε πολιτικό που θα ορθώσει το ανάστημα του στην υποκουλτούρα του λαϊκισμού και του αρρωστημένου κομματικού πατριωτισμού που καταστρέφει τον τόπο», προστίθεται.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Γενική Εισαγγελία πως τοποθετούνται; Καλούμε τον κάθε δημοκρατικό πολίτη να τοποθετηθεί καθαρά. Η σιωπή είναι συνενοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»