Β. Δημητριάδης: Άσβεστη να παραμείνει η φλόγα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Η  φλόγα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ πρέπει να παραμείνει άσβεστη και να φωτίζει τον δρόμο μας και τον στόχο μας που δεν πρέπει να είναι άλλος από την λευτεριά της Κύπρου μας, ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης  που παρέστη εκ μέρους της κυβέρνησης στους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου, στην Πάφο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε το πρωί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου.

Απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απένειμε τιμές υπό τους ήχους της Σχολικής Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Χρίστου Ζένιου. Τον πανηγυρικό εκφώνησε  ο Έφεδρος Καταδρομέας, Φιλόλογος Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Χρύσανθος Χρυσάνθου.

Ο κ. Χρυσάνθου μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα φυλακισμένα μνήματα πρέπει να αποτελέσουν τον φάρο που θα μας καθοδηγεί στους αγώνες μας για απελευθέρωση.

Αργότερα τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959 και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του ανδριάντα του Ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Της δέησης προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου. Επίσης έγινε απόδοση τιμών από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων- και ανάκρουση του  Εθνικού Ύμνου.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν νωρίς το πρωί  με  εωθινό στους δρόμους  της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. 'Έγινε επίσης έπαρση της σημαίας στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου από Αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Στην Πόλη Χρυσοχούς Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Απόστολου Ανδρέα Πόλης Χρυσοχούς. Στην Δοξολογία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος. Περιχώρων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Κρίστια Κοντού,  Εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Πόλης Χρυσοχούς. 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε μνημόσυνο των ηρώων μαθητών Εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς Γεώργιου Στυλιανού, Γεώργιου Χ” Γιάννη, Αντώνη Ρωσσίδη, και Μιχαλάκη Μιχαήλ. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Υποβλήθηκαν oi υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων Κερύνειας
Συναντήσεις με Υπουργούς και Υφυπουργούς στην Αθήνα είχε ο Μάριος Χαρτσιώτης