Δυναμική παρέμβαση Παμπορίδη για ΓεΣΥ-«Θα μας βρουν απέναντι τους»

Παρέμβαση για τα τεκταινόμενα αναφορικά με το ΓεΣΥ και τα όσα λέχθηκαν σε συνεδρία της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής χθες Πέμπτη, κάνει ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος εκφράζει την απογοήτευση του για τη νέα προσπάθεια των γνωστών «σωτήρων της κοινωνίας», όπως τους χαρακτηρίζει, που «διαγκωνίζονται για το ποιός θα «σώσει» το ΓεΣΥ για άλλη μια φορά. Βλέπω επίσης με μεγάλη θλίψη, θεσμούς που έταξε η πολιτεία ως θεματοφύλακες και προστάτες της μεγάλης αυτής κατάκτησης του Λαού, να εστιάζουν στο «δέντρο» και να αγνοούν επιδεικτικά το δάσος». σημειώνει ο κ. Παμπορίδης.

Στην γραπτή δήλωση του ο κ. Παμπορίδης, υποδεικνύει πως, «το ΓεΣΥ δεν είναι νούμερα και ψυχρές λογιστικές πράξεις αμφιβόλου εγκυρότητας. Το ΓεΣΥ αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική παροχή στον Κύπριο πολίτη. Αποτελεί το αποκούμπι του κάθε συμπολίτη μας που υποφέρει και βασανίζεται από την διαχρονική αποτυχία του Κράτους να του προσφέρει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, κάτι που για χρόνια απολαμβάνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης. Το ΓεΣΥ αποτελεί την έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης σε ένα Κράτος όπου ο ατομισμός εξελίσσεται σε μάστιγα κατά των πολλών και ασθενέστερων».

Καθήκον όλων των οργάνων της Πολιτείας, συνεχίζει ο πρώην υπουργός, «είναι να έχουν ως αφετηρία κάθε ενέργειάς τους, την έγνοια και την φροντίδα για την ενίσχυση του ΓεΣΥ και όχι να αναζητούν αφορμές και δικαιολογίες για να το υποσκάψουν. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά ήταν αναμενόμενα από όλους μας για τα πρώτα του χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή για το ΓεΣΥ-Στην Αστυνομία η έκθεση Ελεγκτή για ΟΑΥ

Και προσθέτει: «Δεν μπορεί όμως να εργαλειοποιούνται από κανένα και δη από τους θεσμούς, προκειμένου να απαξιωθεί πρώτα και στη συνέχεια να ακυρωθεί η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών. Δε χωρούν γινάτια και εμμονικά σύνδρομα σε όσους ασκούν δημόσια εξουσία. Γι’αυτό δεν βάζουμε «λύκους» να φυλάσσουν τα «πρόβατα». Μοναδική πυξίδα για κάθε φορέα εξουσίας, πρέπει να αποτελεί το δημόσιο συμφέρον. Και αυτό σημαίνει το συμφέρον της Κοινωνίας και του Λαού και όχι των ολίγων και εκλεκτών. Η συνολική δαπάνη για την υγεία στην χώρα μας παραμένει από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό ας μην το αποκρύβουν οι αρμόδιοι», τονίζει.

Η ευθύνη, σημειώνει ο κ. Παμπορίδης, «για την προστασία και προάσπιση του ΓεΣΥ ανήκει σε όλους μας αλλά και στον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά και πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση. Καλά κάνουν όσοι με πρόσχημα μια λογιστική κατασκευή επιχειρούν να απαξιώσουν και να ξηλώσουν το ΓεΣΥ, τάχα μου επειδή το «πονούν και το νοιάζονται», να αντιληφθούν ότι θα βρούν απέναντι τους ολόκληρη την κοινωνία αλλά και την Κοινωνική Συμμαχία που οικοδομήσαμε στα πέτρινα χρόνια που πολεμήθηκε λυσσαλέα το ΓεΣΥ. Το ΓεΣΥ το επέβαλε ο κόσμος και αποτελεί λαϊκή κατάκτηση. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει την ιστορία πίσω», καταλήγει ο κ. Παμπορίδης.   

 

 

Δειτε Επισης

Η World Central Kitchen ξαναρχίζει διανομή γευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για Προέδρους και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου
Οι τρεις κατηγορίες παραβατών της Πινδάρου, οι διαφορετικές ποινές και η απάντηση Αβέρωφ για διαγραφές
Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα