Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τελέστηκε το 48ο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό (pics)

  23/01/2022 12:06
Τελέστηκε το 48ο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό (pics)

Τελέστηκε το 48ο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό (pics)

  23/01/2022 12:06

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό τελέστηκε το 48ο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή. 

Του Μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, κ.κ. Αθανάσιος, ενώ ο επιμνημόσυνος λόγος εκφωνήθηκε από τον Πρωτοβάθμιο Καθηγητή Εκτίμησης Κινδύνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Επισκέπτη-Ερευνητή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χάιφα στο Ισραήλ Γεώργιο Μπούστρα. 

Στο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ενώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό εκπροσώπησαν οι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού, Νίκος Σύκας και Φωτεινή Τσιρίδου. 

Το ΕΛΑΜ εκπροσώπησε ο Χρίστος Χρίστου, ενώ το παρόν του έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής της επαρχίας Λεμεσού Ανδρέας Θεμιστοκλέους. 

Του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εντός της εκκλησίας, λόγω των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοίου, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, επέτειο του θανάτου του Διγενή, θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεση κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων εντός της εκκλησίας, στεφάνια κατέθεσαν οι Συνδέσμοι Αγωνιστών, ο ΣΙΜΑΕ, το Μέλαθρο Αγωνιστών, το Ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή, η μητρόπολη Λεμεσού, το ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Ο ΔΗΣΥ θα καταθέσει στεφάνι την ερχόμενη Πέμπτη στο τρισάγιο. 

4121712506434042 CNA Te6d482cc1ee645d7a473a7973293fa42

Μέλη του ΕΛΑΜ καθώς και πολίτες, πορεύθηκαν, ωστόσο, προς το χώρο του κρησφύγετου και κατέθεσαν στεφάνια.

«Αντλούμε διδάγματα από τις θυσίες των ηρώων μας»

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του μνημοσύνου, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρήστου, ανέφερε πως «σήμερα τιμούμε τη μνήμη του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, του Αρχηγού της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών, του ανθρώπου που υπό την αρχηγεία του, ο Κυπριακός Ελληνισμός έγραψε χρυσές σελίδες λαμπρής ελληνικής ιστορίας και που πάνω σε αυτόν τον αγώνα δημιουργήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία».

Σήμερα, ανέφερε, η χώρα μας απειλείται από την τουρκική επιθετικότητα και επεκτατισμό και πρόσθεσε ότι «αντλούμε διδάγματα ομοψυχίας, αντλούμε διδάγματα αγώνα, από τις θυσίες των ηρώων μας και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας