Αυτή είναι η πρόταση Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη-Παραιτείται εάν υποβάλει υποψηφιότητα

Τα πάνω κάτω φέρνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αιφνιδιάζει τους πάντες με την πρόταση του, ουσιαστικά να παρακαμφθεί το Ανώτατο Συμβούλιο και να αποφασίσει η βάση του κόμματος, για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος της παράταξης, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προβαίνει αυτή την ώρα σε δηλώσεις, από τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πινδάρου.

«Σας έχω καλέσει σήμερα εδώ για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές και για τον ΔΗΣΥ. Οι προεδρικές εκλογές, δεν είναι διαγωνισμός δημοφηλίας. Είναι θέμα αντίληψης πολιτικής κατεύθυνσης και κυρίως ικανοτήτων για να κουμαντάρει κάποιος τη χώρα. Ο κόσμος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος. Σε κάθε πεδίο σε κάθε επίπεδο. Και σε ένα ωκεανό γεμάτο καρχαρίες δεν μπορεί να είσαι χρυσόψαρο». 

Εδώ και μήνες ο ΔΗΣΥ είναι αντιμέτωπος με μάχη ψιθύρων. Μια σκοτεινή μάχη που γίνεται με τρόπο για να αποφεύγουν κάποιοι την αντιπαράθεση με καθαρούς και δημοκρατικούς όρους. Για να μην εκτίθενται και να μην τοποθετούνται σε κανένα ζήτημα. Να μην αποκαλύπτονται επισήμως, για να μπορούν να συνεχίσουν να πατούν σε δύο βάρκες. Τόσο της κομματικής νομιμοφροσύνης όσο και της ανεξάρτητης αντισυστημικής πορείας. Κυρίαρχος στόχος να εκβιάσει τις αποφάσεις του ΔΗΣΥ. Υπηρετώ ένα κόμμα που δεν μπορεί να είναι υπό εκβιασμό του οποιουδήποτε». 

«Δεν θα σταθώ στην προσβολή των μελών ντου Ανωτάτου, την ανέντιμη επίθεσή. Υπάρχουν πολύ σοβαροί πολιτικοί λόγοι που κορυφαίες πολιτικές αποφάσεις, ήταν από την ίδρυση του ΔΗΣΥ αρμοδιότητα του Ανωτάτου Συμβουλίου. Με αυτούς τους κανόνες ο Γιαννάκης Μάτσης αναμετρήθηκε με τον Γλαύκο Κληρίδη και μετά ο ΔΗΣΥ κέρδισε την προεδρία. Με τους ίδιους κανόνες η Ελένη Θεοχάρους, αναμετρήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη. Και πάλι μετά σαν μια γροθιά κερδίσαμε και πάλι. Σε αντίθεση με το 2003. Για εμένα δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ο κ. Νεοφύτου, με αυτή του την πρόταση ουσιαστικά, απαντά σε όλες τις ανησυχίες που εκφράστηκαν κατά καιρούς από το περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη, πως το Ανώτατο Συμβούλιο θα αναδείκνυε με μεγάλη πλειοψηφία τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο το ελέγχει. 

«Να ψηφίσει η βάση. Να ψηφίσουν τα 51 χιλιάδες μέλη του ΔΗΣΥ. Να κάνουμε αυτό που δεν έκανε κανένα κόμμα στις δεκαετίες ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και ο νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης θα είναι και ο προεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. 

Παράλληλα, είπε πως «η εξουσία έχει και την ανάλογη ευθύνη. Δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα. ΟΙ εκλογικές μάχες είναι στο αίμα μου. Να δίδω εκλογικές μάχες. Είμαι σίγουρος και βέβαιος η παράταξη μας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε παιχνίδι κανενός. Μια τέτοια διαδικασία δίδει σε εμένα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη στήριξη της βάσης του κόμματος. Στον Χριστοδουλίδη, δίδει την ευκαιρία να διεκδικήσει μιας θέση ηγεσίας και την ευθύνη να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα, αλλά παρέχει το πλαίσιο να ακουστούν επιπλέον θέσεις, για όλα τα σημαντικά ζητήματα».

Το κείμενο ανανεώνεται

 

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό