Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γεώργιος Χατζηνικολάου-Θλίψη ΥΠΠΑΝ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γεώργιος Χατζηνικολάου, σε ηλικία 93 ετών. Ο Γεώργιος Χατζηνικολάου διετέλεσε υπουργός επί Προεδρίας Κληρίδη μεταξύ 1997 με 1998.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Παιδείας Γεώργιου Χατζηνικολάου και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Όπως αναφέρει «ο Γιώργος Χατζηνικολάου, εκτός από Υπουργός Παιδείας της Δημοκρατίας, υπήρξε αγωνιστής της ελευθερίας στις τάξεις της Ε.Ο.Κ.Α. και διακεκριμένος εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια. Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1928. Αποφοιτήσας από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου απέκτησε πτυχίο Μαθηματικών. Ακολούθως διορίστηκε κι υπηρέτησε ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής σε διάφορα λύκεια και υπήρξε πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης. Κορυφαία στιγμή στην πορεία του αποτέλεσε ο διορισμός του στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού την περίοδο 1997-1998».

Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι ο Γεώργιος Χατζηνικολάου «κατέθεσε πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο από όλα τα αξιώματα που ανέλαβε. Ευσυνείδητος και ανιδιοτελής, άφησε τη σφραγίδα του στους χώρους όπου δραστηριοποιήθηκε. Είχε πάντα ως μοναδικό γνώμονα το καλό της Παιδείας και το συμφέρον του τόπου. Υπηρέτησε την εκπαίδευση  με χαρακτηριστική αφοσίωση και αγάπη».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «σημαντική όμως υπήρξε προηγουμένως και η συνεισφορά του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. Η δράση που ανέπτυξε ήταν η αιτία που τον Φεβρουάριο του 1957 συνελήφθη και φυλακίσθηκε από το αποικιοκρατικό καθεστώς στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ως εκ τούτου, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 1955-1959».

Η κηδεία του Γεώργιου Χατζηνικολάου θα τελεστεί με δαπάνη της Πολιτείας ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης στην προσωπικότητα και το έργο του.

Δειτε Επισης

Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου