Α. Δημητρίου: Xρέος και ευθύνη έναντι του λαού να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση

Είναι χρέος και ευθύνη έναντι του λαού και της ιστορίας μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση , την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε το Σάββατο η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι παρά τις τουρκικές προκλήσεις και εντάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτά υπαγορεύονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

"Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τα νέα δεδομένα που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους", είπε η κα. Δημητρίου, σε επιμνημόσυνο λόγο κατά την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου των πεσόντων και θανόντων στελεχών του Κυπριακού Στρατού και της δέησης για την ανεύρεση του αγνοούμενου υποστρατήγου Τάσου Μάρκου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Η κα. Δημητρίου είπε ότι η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μέρα απόδοσης τιμών και ανάμνησης αλλά και μέρα αναστοχασμού και αναλογισμού του δικού μας χρέους έναντι της μαρτυρικής μας πατρίδας και αυτών που προσέφεραν τη ζωή τους γι’ αυτήν.

"Σαράντα επτά χρόνια μετά τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, οι δικές τους πράξεις θυσίας μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε και μας διδάσκουν μαθήματα ηρωισμού, αλτρουισμού και πατριωτισμού", είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα