Επίθεση ΑΚΕΛ σε Παπαχαραλάμπους για τη συνένωση με τη Λευκωσία-«Δικές του απόψεις»

Επίθεση στον δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε και ζητά την ένταξη του δήμου του, σε μητροπολιτικό δήμο της Λευκωσίας, αντί να παραμείνει ανεξάρτητος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίζει ενιαίο δήμο αντί ανεξαρτησία του Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «επειδή κατ’ επανάληψη ο δήμαρχος Στροβόλου επανέρχεται βάζοντας στο προσκήνιο των συζητήσεων για την μεταρρύθμιση της Τ.Α. την άποψη για συνένωση του δήμου με ένα μεγάλο μητροπολιτικό δήμο της Λευκωσίας, ξεκαθαρίζουμε ότι ουδέποτε το Δ.Σ. του δήμου Στροβόλου συζήτησε σοβαρά και σε βάθος αυτή την ιδέα  και προοπτική. Επομένως να γίνει ξεκάθαρο από όλους ότι οι δηλώσεις, τα άρθρα, οι επιστολές του δημάρχου είναι το δικό του και μόνο αφήγημα, είναι τις δικές του προσωπικές απόψεις που εκφράζουν».

Σημειώνει ακόμα ότι «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στο κύριο Παπαχαραλάμπους να δημοσιοποιεί τις απόψεις του, όμως ταυτόχρονα θα ήταν πιο παραγωγικό επιτέλους να συζητήσουμε σοβαρά στο επίπεδο του Δ.Σ και όλοι να εκφράσουμε τις απόψεις μας γύρω από το πολύ σοβαρό θέμα της μεταρρύθμισης της Τ.Α».

Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, αναφέρει το κόμμα, «στην πρόσφατη συζήτηση των προϋπολογισμών για το 2022-2024 στην γραπτή πολυσέλιδη παρέμβαση μας θίξαμε τα ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της Τ.Α., τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε όπως σε ειδική συνεδρία του Δ.Σ. να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το θέμα της μεταρρύθμισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλυτη η εξίσωση της ελ. Αμμοχώστου-Οι διαφορές κομμάτων και Κυβέρνησης για Τ.Α.

Σημείωσε εξάλλου πως «στην συνεδρία αυτή θα επαναλάβουμε τις θέσεις μας για την αναγκαιότητα επιτέλους να προχωρήσει η μεταρρύθμιση προς μία προοδευτική ανθρωποκεντρική πορεία αλλά και την άποψη μας για ποια θέση πρέπει να καταλαμβάνει ο δήμος Στροβόλου στο νέο χάρτη της Τ.Α».

Τέλος, αναφέρει ότι «πέραν και έξω από τις απόψεις που θα εκφραστούν εντός του Δ.Σ. κεφαλαιώδεις σημασίας είναι και  οι απόψεις των δημοτών μας τις οποίες θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην τελική εξίσωση».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους υποδείκνυε ότι απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούσε την ένταξη του δήμου του στον μητροπολιτικό δήμο της Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο