Διαφωνεί με την πρόταση του ΔΗΚΟ για τις χορηγίες κομμάτων η ΔΗΠΑ-«Τα ίδια μασημένα λόγια»

Τη θέση της ΔΗΠΑ για την μέθοδο που υπολογίζεται και παραχωρείται η χορηγία των κομμάτων καθώς και τη διαφωνία της παράταξης για την 6μηνη παράταση στην λειτουργία της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο, εξέφρασε ο Βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη των Αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Βουλής, ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας μίλησε για «τα ίδια μασημένα λόγια» σε σχέση με το θέμα της χορηγίας των κομμάτων, από τα κόμματα που διαφωνούν στο να γίνεται καταμερισμός της χορηγίας με βάση ξεκάθαρα τα εκλογικά αποτελέσματα.

«Ακούσαμε για αλχημείες, ακούσαμε για αριθμητικές», είπε και επανέλαβε τη θέση της ΔΗΠΑ, την οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Όπως είπε, κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό θα υπάρχει το συνολικό ποσό που θα κατανέμεται στα κόμματα και την χρονιά των Βουλευτικών Εκλογών, η κατανομή θα γίνεται κατά 5/12, μέχρι δηλαδή τον μήνα των Εκλογών, και τα υπόλοιπα 7/12 θα υπολογίζονται με βάση τα νέα ποσοστά των κομμάτων.

Διερωτήθηκε γιατί αυτή η λογική πρακτική δεν γίνεται αποδεκτή από κάποια κόμματα, και θέλουν να φορτώνουν τον φορολογούμενο πολίτη με συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Σε σχέση με το κατά πόσον οι συνεδρίες της Βουλής θα μεταφερθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στο κανονικό κτίριο της Βουλής στη Λευκωσία, εξέφρασε την «κάθετη διαφωνία» της ΔΗΠΑ με την απόφαση που πάρθηκε να παραμείνει για ακόμα 6 μήνες η Βουλή στο Συνεδριακό και πρόσθεσε πως η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες μπορούν να μεταφερθούν στο κύριο κτίριο του σώματος.

Δυστυχώς, όπως είπε, με πρόταση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και την στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, δόθηκε εξάμηνη παράταση για παραμονή στο Συνεδριακό. Διερωτήθηκε γιατί αφήνουν ξανά την πρωτεύουσα «ορφανή», χωρίς τις λειτουργίες της Βουλής και κάλεσε τα κόμματα που στήριξαν την παράταση να προβληματιστούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας