Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά Πετρίδη στην ΠΑΣΥΔΥ-«Κατάφωρη παραβίαση της αρχής και μάλιστα εκβιαστικά»

  07/11/2021 12:59
Πυρά Πετρίδη στην ΠΑΣΥΔΥ-«Κατάφωρη παραβίαση της αρχής και μάλιστα εκβιαστικά»

Πυρά Πετρίδη στην ΠΑΣΥΔΥ-«Κατάφωρη παραβίαση της αρχής και μάλιστα εκβιαστικά»

  07/11/2021 12:59

Παραβίαση της αρχής του κοινωνικού διαλόγου και του σεβασμού των συμφωνηθέντων, καταλογίζει στην ηγεσία της οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή σημερινή συνέντευξη του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατή Ματθαίου στον «Φιλελεύθερο» σε σχέση με τις διατμηματικές προαγωγές.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Ματθαίου υποστηρίζει πως η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων δεν είχε υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την κυβέρνηση, αλλά μετά την απόρριψη του πρώτου πακέτου της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, η ΠΑΣΥΔΥ διά του τέως ΓΓ Γλαύκου Χατζηπέτρου είχε τότε εκφράσει επιφυλάξεις για τη διατμηματική προαγωγή για το οποίες, όπως αναφέρει, συνομολογήθηκε νέα συμφωνία στη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού.

Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Πετρίδης απάντησε, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της αρχής του σεβασμού στα συμφωνηθέντα και μάλιστα «εκβιαστικά».

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, «η κύρια αρχή του κοινωνικού διαλόγου ο σεβασμός στα συμφωνηθέντα. Ειδικά μετά από μήνες διαπραγματεύσεων & εκατέρωθεν υποχωρήσεων. Πρώτη φορά τόσα χρόνια βλέπω να γίνεται τέτοια κατάφωρη παραβίαση αυτής της αρχής και μάλιστα εκβιαστικά!»

Σημειώνει εξάλλου πως «με αυτή τη λογική και η κυβέρνηση θα μπορούσε να υπαναχωρήσει στις αρχικές της θέσης. Όπως για παράδειγμα, ανοιγμα όλων των μεσοδιευθυντικών θέσεων (Α11&Α13) ως πρώτου διορισμού, και στον ιδιωτικό τομέα. Σεβαστείτε τα συμφωνηθέντα».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας