Ικανοποίηση Προέδρου Αναστασιάδη για τη βελτίωση των λειτουργιών του ΚΟΑΠ

Την ικανοποίηση του για τη βελτίωση των λειτουργιών του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση του Οργανισμού για το 2020 από τον Επίτροπο Ανδρέα Κυπριανού, ο οποίος εξέφρασε από την πλευρά του την πίστη ότι θα δοθούν εκταρικές και κεφαλικές επιδοτήσεις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χωρίς να παραγνωρίζει το έργο που έχει παραχθεί από τον προκάτοχο του κ. Κυπριανού, εξέφρασε ικανοποίηση διότι τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι λειτουργίες του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να γίνονται έγκαιρες πληρωμές.

«Χαίρομαι διότι μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλετε θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των αγροτών, οι οποίοι αναμένουν πλείστοι όσοι για να ανταποκριθούν σε δάνεια,  σε δαπάνες, σε εκσυγχρονισμό κλπ, από την έγκαιρη και άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε κάθε καλό, πρόοδο επιτυχία ώστε ο ΚΟΑΠ να πετυχαίνει τους στόχους και σκοπούς του προς όφελος των αγροτών.

Επιδίδοντας την έκθεση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχος και σκοπός του ΚΟΑΠ είναι ο Οργανισμός να καταστεί ένας από τους αρτιότερους και πιο σύγχρονους ευρωπαϊκούς οργανισμούς πληρωμών. «Έχουμε, ήδη, καταρτίσει ένα νέο σχέδιο το οποίο θα στηρίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και που θα έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία του Οργανισμού», είπε.

Ανέφερε πως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, «και θα τα καταφέρουμε, να πληρώσουμε εκταρικές επιδοτήσεις, αλλά και κεφαλικές επιδοτήσεις, όπως επίσης και την Covid 19 που έχετε αποφασίσει, αρχές Δεκεμβρίου 2021».

«Είμαι βέβαιος ότι με τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται σε σχέση με τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, ο Οργανισμός θα είναι δίπλα σας, αρωγός, και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξαναδημιουργήσουμε αγροτική οικονομία, αλλά και να πατάξουμε το φαινόμενο της αστυφιλίας που έχει σαφέστατα να κάνει και με τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων στην ύπαιθρο μέσα από τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι από το 2004 μέχρι και σήμερα διατέθηκαν προς τους αγρότες πέραν των €1,86 δις., ποσό το οποίο χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό πέραν του 59% (€1,1 δις) από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ανέφερε επίσης ότι για το 2021, οι συνολικές πληρωμές, αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου €85 εκ.

Περί τις αρχές Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν Εκταρικές Επιδοτήσεις ύψους περίπου €50 εκ. καθώς και Κεφαλικές Επιδοτήσεις Αιγοπροβατοτροφίας ύψους περίπου €6.6εκ. τα οποία αφορούν τόσο την Κεφαλική Επιδότηση όσο και την έκτακτη εθνική στήριξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ