Τετάρτη 8 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σκληρή απάντηση Προεδρικού σε ΑΚΕΛ-Παραπέμπει σε Μαρί και σκάνδαλο Δρομολαξιάς

  26/10/2021 14:27
Σκληρή απάντηση Προεδρικού σε ΑΚΕΛ-Παραπέμπει σε Μαρί και σκάνδαλο Δρομολαξιάς

Σκληρή απάντηση Προεδρικού σε ΑΚΕΛ-Παραπέμπει σε Μαρί και σκάνδαλο Δρομολαξιάς

  26/10/2021 14:27

Σκληρή απάντηση στο ΑΚΕΛ, παραπέμποντας στη φονική έκρηξη στο Μαρί, στην οικονομική κρίση και σε άλλα σκάνδαλα που απασχόλησαν την Κύπρο, δίνει το Προεδρικό , με αφορμή την επικείμενη διαδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενο Σάββατο.  

Σε γραπτή δήλωση του ο Μάριος Πελεκάνος, σημειώνει πως, «απαξιούμε να απαντήσουμε σε όσους διέσυραν τη χώρα με παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, με αποτέλεσμα το 2011 να οδηγήσουν στον θάνατο 13 διατεταγμένους στην υπηρεσία της Πολιτείας, ήρωες, και την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού».

Και προσθέτει: «Απαξιούμε να απαντήσουμε σε όσους οδήγησαν τη χώρα το 2013 στην οικονομική καταστροφή αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη χρεοκοπία που οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις οδήγησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία και τα κοινωνικά παντοπωλεία».

Ενώ συνεχίζει, σημειώνοντας πως, «απαξιούμε να απαντήσουμε σε όσους προσπάθησαν να δικαιώσουν τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα της Δρομολαξιάς, τα όσα αποκαλύφθηκαν για την εμπλοκή στελεχών του ΑΚΕΛ που με ήχο και εικόνα διέσυραν την Κύπρο διεθνώς, ή όσους σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας αποδέχονταν ανώνυμες εισφορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως βεβαίως δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ στην απόφαση της Κυβέρνησης να τερματιστεί το καθεστώς των εταιρειών κέλυφος, διότι, κατά την άποψη τους, κάτι τέτοιο θα έπληττε τάχα τα συμφέροντα Ρώσων πολιτών, ή τις ενστάσεις που έφερνε το ΑΚΕΛ στο κλείσιμο μιας τράπεζας που κατηγορείτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Ούτε και βεβαίως θέλουμε, συνεχίζει ο κ. Πελεκάνος, «να σχολιάσουμε τις σχέσεις του ΑΚΕΛ με υπεράκτιες εταιρείες που διευκόλυναν την παραβίασή του εμπάργκο των ΗΕ για διακίνηση κεφαλαίων συγκεκριμένης λατινικής χώρας προς ύποπτους προορισμούς.   Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Η πρόσφατη απαράδεχτη προσπάθεια εκμετάλλευσης των αποκαλύψεων του BBC και της Guardian, αποδεικνύουν πως εσκεμμένα παραποιούν τα ευρήματα με την ελπίδα να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

«Αν είχαν το απαιτούμενο πολιτικό ήθος να αναγνώσουν τα όσα τα pandora papers αναφέρουν, θα διαπίστωναν πως μέσα από περίπου 12 εκατομμύρια έγγραφα σε ουδεμία περίπτωση εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τα όσα του αποδίδει το ΑΚΕΛ», τονίζει ενώ την ίδια ώρα εκφράζει τον σεβασμό της Κυβέρνησης, «προς το σύνολο των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα σε όσους το ΑΚΕΛ απευθύνεται καλώντας τους σε μια αντίδραση που αποσκοπεί σε καθαρά κομματικά οφέλη και δεν έχει σχέση με τα όσα στην πραγματικότητα αναφέρονται οι έρευνες του BBC, της εφημερίδας Guardian, αλλά και στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Η Κυβέρνηση έλαβε και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα συμμόρφωσης με τις Οδηγίες της ΕΕ, όπως σαφώς διαπιστώνεται και στις εκθέσεις της Moneyval και της Greco, καθώς και της έκθεσης του κράτους δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όπως βεβαίως εν λεπτομερεία θα διαπιστωθεί από τις καταθέσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών κατά τη συζήτηση του θέματος που ευστόχως και ομοφώνως ενέγραψαν τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής», καταλήγει ο Μάριος Πελεκάνος.

Πυρά σε ΑΚΕΛ και από το ΔΗΣΥ 

Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός Συναγερμός έκανε λόγο για «θράσος» εκ μέρους του ΑΚΕΛ, αναφέροντας μάλιστα «ως εδώ», ενώ την ίδια ώρα το Κυβερνών κόμμα τόνισε πως «το ΑΚΕΛ καταφεύγει καθημερινά στον λαϊκισμό και στις ύβρεις προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

«Το κόμμα, 

1.     Του Μαρί.

2.     Του σκανδάλου της Δρομολαξιάς.

3.     Του βίντεο του Al Jazeera.

4.     Της δίκης με πρωταγωνιστή τον Μιλτιάδη Νεοφύτου.

5.     Των ανώνυμων εισφορών.

6.     Των διαγραφών δανείων».

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει επίσης, «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, ας κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να καλούν σε διαμαρτυρία. Διότι αν είχαν έστω και μια σπιθαμή ειλικρίνειας, η πρώτη διαμαρτυρία θα έπρεπε να είναι ενάντια στον εαυτό τους». 

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

Σε απάντηση προς την Κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό προχώρησε το ΑΚΕΛ, αναφέροντας πως, «Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου κυβερνούν τον τόπο εδώ και 8 χρόνια. Και πάλι όμως, θεωρούν ότι ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «την ώρα που με δική τους ευθύνη η Κύπρος υφίσταται παγκόσμιο εξευτελισμό, Προεδρικό και Συναγερμός προσπαθούν απελπισμένα να κρυφτούν πίσω από την παρελθοντολογία. Καμία συναίσθηση ότι βοά ο τόπος και η Ευρώπη για τον κ. Αναστασιάδη και για την κυβέρνησή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισάγει τον όρο «κυβερνών δίδυμο Αναστασιάδη-Αβέρωφ» και καλεί στη διαδήλωση της Κυριακής το ΑΚΕΛ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας